Copy
Nytt fra Tore og Måkkham blant shanfolket
Se også denne web siden: www.bibelundervisning.com
 
Se denne mailen på Internett
 

Nytt fra Nord-Thailand - Juni 2020

Oppmuntret mange i en vanskelig tid

Som de fleste i verden er vi fortsatt påvirket av Covid-19 situasjonen, selv om andre ting har opptatt nyhetsbildet i det siste.

I Thailand er det få tilfeller av Corona viruset nå, og ting har begynt å åpne seg en del mer, men det er fremdeles unntakstilstand og portforbud på natten frem til slutten av denne måneden.
Thailand begynner å merke det negativt økonomisk også, og vi har vært med på å gi litt håp og hjelp til noen av de som er berørt, som fattige shan folk i appelsingårder og rismarker.  
Vi vil fortelle litt om disse tingene i dette nyhetsbrevet.  

(Dette blir et forholdsvis langt nyhetsbrev, men få det likevel med deg.
Du trenger ikke å føle på at du må lese alt)


 

Facebook
Website

Hjalp over 45 familier

I april stengte Thailand ned det meste på grunn av Corona viruset, og vi som familie var også mye hjemme.
Vi begynte å se at det gikk utover mange av de vi kjenner, som begynte å ha lite med mat. En dag snakket Måkkham og meg om vi gjerne skulle hjelpe til litt, men i tjenesten hadde vi lite med midler. Vi ba over det.
Dagen etter ringte en venn av oss, og hans organisasjonen fra Sveis som vi har litt samarbeid med. Han spurte om shanfolket vi kjente hadde behov for mat, og de ville gjerne hjelpe til.
Vi undersøkte litt mer og fant ut at det var flere som hadde behov enn de som vi først hadde i tankene.

Med pengene vi fikk inn, hadde vi mulighet i april og mai til å gå rundt å gi ut mat til over 45 familier (hovedsaklig shan men også ba long folket fra Myanmar), og vi har fremdeles litt til overs til dette formålet.

Vi gav ut 15 kilo ris, 10 bokser med makrell i tomat, en eske med nudler, 1 flaske olje og 30 egg. Vi gav ut melk og snacks til barn også.

Vi har flere vitnesbyrd om hvordan dette hjalp mange av de fattige. De var veldig takknemlige og lykkelige for maten de fikk.

For flere historier og bilder meld deg gjerne på vår nyhetsgruppe på Facebook, der har jeg litt oftere oppdateringer og flere bilder. Dette nyhetsbrevet ville blitt veldig langt hvis jeg skulle ha tatt med alle vitnesbyrdene, men jeg vil nevne ett:

Tårer i øynene
Forrige uke besøkte vi en familie som fikk ris og litt mat av oss for en måned siden. De var ikke hjemme da vi kom og gav dem maten, bare sønnen deres på 9 år og søsteren (se bildet). Da vi sist uke snakket med kona i familien, sa hun at når hun fikk se risen og maten vi hadde gitt dem, fikk hun tårer i øynene, for hun visste ikke den dagen hvordan hun skulle fø barna sine, og hun takket oss så mye.
Vi vil snart dra tilbake til denne familien (sønnen går på skolen vår) og gi litt til.

Det er to familier som jobber og bor på denne appelsingården, og de fortalte oss at de ikke hadde mye å gjøre nå, selv om appelsinene var modne til å plukkes. De som eier gården vil vanligvis eksporterer appelsinene til Kina, men siden grensene er stengt på grunn av Covid-19, får de ikke sendt dem nå. De er også snart overmodne, og de vil nok gå tapt. Det er dermed usikkert om de vi få noe lønn.

Bildet over er fra appelsingården. To av barna i rødt er de som jeg nevner over

 
Vipps 900 90 354

 

Skolen og når den åpner her ute.

I Thailand er de mer forsiktige enn i Norge, og de åpner nå i fire stadier, og skolen er det siste de vil åpne, i motsetning til Norge. Dette har gått utover våre to eldste barns skolegang, og vår tjenestes helg-skole, som snart har vært stengt i tre måneder.
Døtrene våre har litt undervisning online, men det fungerer dårlig, så vi ser frem imot skolestart som regjeringen har satt til 1. juli (skolestart skulle ha vært 14. mai).

Når regjeringen her i Thailand åpner for vanlige skoler, vil vi også åpne helg-skolen vår igjen.

Vi har har fått besøkt mange av barna og foreldrene i de siste par ukene, og de spør oss stadig: Når vil vi åpne skolen vår igjen? Så langt jeg har oversikt har vi like mange barn som kan komme. Vi snakket også med noen barn sist uke som aldri har gått på skolen vår, om de ville komme når vi åpner neste måned, så godt mulig vi kan samle opp imot 30 barn igjen.

Som sagt har vi begynt å dra på besøk til foreldrene og andre shan familier i det siste. Vi er så og si ute hver kveld nå, så enkelt dager kan være svært travle med en familie på fem og en liten nysgjerrige jente på 20 måneder.

Bildet over: Besøker og gir lunsj til noen av barna fra skolen vår
Oppmuntret et ektepar.
For en uke siden delte Måkkham de gode nyhetene med et ektepar som vi har fulgt opp en stund, de var veldig interesserte. De har også problemer i ekteskapet og mannen drikker en del.

Dagen før hadde mannen hennes slått henne under en krangel, og hun hadde håpet på at Måkkham ville komme på besøk. Jeg vi nærmest si at hun hadde bedt til Gud om det, og dagen etter så kom vi.
Vi tror så absolutt Gud ledet oss den dagen, og de var begge også mer åpne både for Gud og for å be for og med dem.
Vipps 900 90 354

Et gledelig gjensyn

Da jeg for første gang kom ut hit til Thailand og Fang, for 20 år siden, ble jeg kjent med en familie.
De var naboene og kona var vår kokk til DTS teamet jeg ledet. Vi bodde her i Fang i to måneder den gangen.
En av de siste kveldene, hadde vi en samling for dette ekteparet, og de tok imot Jesus og ble kristne den dagen, etter at jeg gjennom en tolk forklarte evangeliet for dem.
I dag er mannen, som heter Bi Gina, fremdeles en kristen.
Jeg har tenkt mye på ham i det siste, og vi klarte å oppspore ham og dra hjem til ham på besøk en dag. Jeg mistet litt kontakten med ham for noen år siden.
Han var veldig glad for å treffe meg igjen, og å se min familie.
Han mistet jobben sin for noen måneder siden, hans kone er dessverre ikke lenger kristen og har forlatt ham.
Så husk gjerne på ham!
 

I en begravelse til en engelskmann

 

Vi var også nylig i en begravelse til en engelskmann som var gift med en thai kvinne. Jeg har kjent dem begge i 20 år (traff dem på samme tid jeg traff Bi Gina) og jeg ble spurt om å si litt i hans begravelse.

Siden de fleste var thai, spurte vi også en pastor vi kjenner om hun kunne hjelpe oss og si litt på thai.

Det var vemodig å trist og ta farvel med Duncan som han het, men jeg vet han også trodde på Gud og jeg vil se han igjen en dag. Han var også skrøpelig og slet med diabetes i mange år, og var veldig pleietrengende, så det var godt både for ham og hans kone at han fikk hvile.
 
Bli en personlig giver/støttepartner for oss som familie

Stå med oss økonomisk!

Først takk til dere alle som står med oss, dere betyr veldig mye for oss!

I disse tider er vi også berørt av den økonomiske verdenssituasjonen, vi har sett en liten nedgang i gaver over de siste to månedene, pluss en dårlig kronekurs i forhold til lokal valuta.
Dette gjelder både oss personlig og i tjenesten (men vi fikk en forholdsvis stor engangs-gave til tjenesten i forbindelse med å gi ut mat til fattige i april, som nevnt over, og det har vært til en stor velsignelse for arbeidet).
Denne måneden har vi flere store utgifter både i forhold til skolegang for barna, visum utgifter (på rundt 10-15 000kr) og skatten som kommer i slutten av måneden.
Vi har fått inn en del av dette, men skulle gjerne ha fått inn litt mer før sommeren.

Du kan Vippse til 900 90 354
Eller bruke mitt norske kontonr. 9710 27 46787

PayPal: Se denne linken


Tjenesten
Vi skulle også gjerne se at vi fikk noen faste givere til tjenesten også. Vi ønsker å kunne deltids ansette flere stab i arbeidet vårt, pluss en tjenestebil.
Vi har noen som er interesserte, men vi har ikke økonomi til dette nå.
  • Ta gjerne kontakt hvis du skulle ønske å støtte tjenesten fast.
Du kan også bruke dette kontonummer for gaver til arbeidet (gjerne en engangs-gave).
Kontonr. 3000 19 85422
 

Vipps 900 90 354
Kontonr. 9710 27 46787
BØNNEEMNER
 
  • Be for oss som familie, for beskyttelse og visdom. For visum og økonomisk
  • Be for tjenesten vår, spesielt for barna på helg-skolen vår og foreldrene
  • Be for oss når vi starter opp igjen helg-skolen, forhåpentligvis i begynnelsen av juli
  • Be for ekteparet med problemer
  • Be for alle familiene vi delt ut mat til!
  • Be for enken som mistet mannen sin
  • Be for Bi Gina og hans situasjon


Gud velsigne deg
Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth

 
Bli en personlig giver/støttepartner for oss som familie
Gi en gave ved PayPal
Facebook
Website
Se også www.bibelundervisning.com

Mitt telefonnummer i Thailand er +66 855 46 3200
Mitt Norske tlf. nr. (Du kan bruke Vipps på dette nummeret) 900 90 354

Mitt kontonr: 9710 27 46787

Copyright © 2020 Tore Johannessen, All rights reserved.


Ønsker du å forandre på noe?
Du kan oppdatere dine opplysninger eller meld deg av denne listen


Email Marketing Powered by Mailchimp