Copy
Nytt fra Tore og Måkkham blant shanfolket
Last ned PDF fil for å printe ut (litt redigert utgave).
Les det også på min webside www.bibelundervisning.com

 
View this email in your browser

Nytt fra Nord-Thailand - Mars 2019

Mann helbredet og besøk fra Norge
Hvis du skulle ønske å printe ut dette nyhetsbrevet, last ned en PDF fil her! (Litt redigert utgave)
Les det også på min webside www.bibelundervisning.com

Vi er nå inne i den varmeste og tørreste tiden her i Nord-Thailand, der temperaturen begynner å sige opp i mot 40 grader.
I tillegg bor vi på et av klodens mest forurensede sted akkurat nå, på grunn av mye skog-brenning. Det er jungel, høye fjell og daler her.
Mars måned er ofte litt slik, men i år har det vært verre enn på mange år. Vi håper regnet kommer snart.
(vi bor ikke på en strand nei, den nærmeste er over 1 000 km unna, lengter litt dit nå :) 

Skoleferien har også begynt, og skolestart i Thailand er midten av mai, litt rart for oss som er norske. 

Dette nyhetsbrevet vil handle om litt nytt fra arbeidet, som: En mann ble helbredet for andre gang, besøk fra Norge og et stort bønneemne i forbindelse med vår datter Elisabeth. 

Mann helbredet for andre gang!

Det er en familie vi har kjent i over 2 år nå, og de er veldig åpne, spesielt etter at mannen ble helbredet for snart to år siden. Han hadde problemer med øynene, og han hadde både vært hos vanlig leger og heksedoktorer som ikke kunne hjelpe ham. 

Vi forklarte at for Gud er dette ikke umulig, så min kone og meg ba for ham over en periode på noen måneder, og han ble bedre og bedre. I dag har han ingen problemer.

For noen uker siden, da jeg skulle hente barna til vår lørdags og søndagsskole, stoppet han meg da jeg hentet den yngste datteren hans som går på vår helg-skole. Han hadde vondt i knærne og problemer med å jobbe og sove, og han spurte meg om jeg kunne be for han der og da. Jeg satte fra meg bilen, og ba for knærne hans.
Sist uken var vi på besøk hos ham, og han forklarte oss ivrig at etter jeg hadde bedt for ham hadde all smerte forsvunnet, og han sov godt om natten nå. 

Bønn hjalp datter
Hans yngste datteren på 7 år går på skolen vår, som sagt, og hun hadde nylig hatt en slags eksamen på skolen hennes, det er sommerferie her nå. Hun var den best i klassen, og spesielt i engelsk. Vi spurte hvorfor hun var den beste, hvor hun svarte: Det er jo fordi jeg ba til Gud. 

Hjelper til med skolegang

De har også en eldre datter på 13 år, som vi også vil hjelpe til litt når det kommer til hennes skolegang. 

Vi har et lite samarbeid med en tjeneste og ektepar som vi kjenner godt, han er amerikaner, hun er thai. 

Disse har ett sponsor program for fattige barn som ønsker å gå på skole (vanlige lokale thai skoler). Vi har nå fem barn og ungdom som vi har med i dette programmet. 

Vi har ansvaret for å følge opp disse fem, mens de vil finne sponsorer (fra Canada og USA) til dem. 
Det er ikke snakk om store beløp i året, men det er til god hjelp.

Vi var rundt og intervjuet dem sist uke, og jeg ble også litt rørt av drømmene og ønskene til disse barna. 

Intervjuene var på engelsk, og jeg oversatte til shan, og jeg var veldig positivt overrasket over en jente på 14 år, som trofast kommer til helge-skolen vår, hvor mye hun hadde lært av engelsk. For hun forstod godt spørsmålene, og svarte på dem uten oversettelse. 

En oppmuntring for meg

Engelsklærer har aldri vært mitt hoved kall, og det vil det nok ikke bli heller. 

Det har vært mange ganger jeg har vært rimelig sliten etter en helg (også av å kjøre og hente barna i tre timer til sammen), og lurer av og til på om jeg får lært de ganske urolige barna noe, men jeg ble oppmuntret av dette. 

Vipps 900 90 354

Over 40 på vår månedlige møte. 

Hver måned samler vi de kristne vi kjenner og når ut til, pluss noen foreldre til søndags og lørdags studentene og shan som bor i nærheten. 

I forrige måned samlet vi over 40 personer, og det var flere vi ikke hadde sett der før. Noen hadde heller ikke hørt de gode nyheten som vi forklarte nøye for dem.

Etter jul var det også en enke med et barn på rundt 12 år som tok imot Jesus i en av våre husmenigheter. De følges godt opp, og begge møter på husmøte hver uke. 

Lørdags og søndagsskolen vår

Vi har opplevd en liten oppgang av elver på søndags- og lørdagsskolen vår også. Barna kommer i hovedsak fra landsbyen vi fokuserer på. Vi samler mellom 15-20 barn hver helg.
Be gjerne fortsatt for en tjeneste bil og for en engelsklærer til. Dette ville ha hjulpet oss til å nå lenger ut, og samle flere barn og ungdom.
I august vil det komme en frivillig fra Sveits, og vi ber om at at alt skal legge seg til rette for dette. Se flere bilder fra tjenesten og skolen her:  https://www.facebook.com/pg/goodnewsshanministry
Be gjerne fortsatt for sponsorer/givere til arbeidet/tjenesten: Good News for the Shan.
Ta gjerne kontakt med oss også hvis du har ideer eller ønsker å hjelpe oss på en eller annen måte,

Kontonr. til tjenesten er:
3000 19 85422 

Husk å se: www.goodnewsforshan.com


Hvis du ønsker å støtte oss som familie se kontonr. og Vipps nr. lengre ned.


Besøk av besteforeldre

I februar og mars har vi hatt besøk av mine foreldre, og det var første gang de så sitt nye barnebarn. Det var både til stas for dem og oss. Vi hadde to uker her i Fang sammen, og en uke i Chiang Mai. 

Det var en trist avskjed, men mine foreldre håper på å kunne komme ut igjen til jul. 


Et stort bønneemne om vår datter Elisabeth sitt statsborgerskap!

(Jeg hadde opprinnelig skrevet en del mer om dette, men jeg har valgt ikke å ta med alt for mange detaljer. Hvis du ønsker å vite flere detaljer, både for forbønn og til råd og annen hjelp, ta gjerne kontakt med meg) 

En ting som jeg trodde, og skulle være en enkel sak, siden norsk lov sier: 
Hvis du er født 1. september 2006 eller senere, og har norsk mor eller far, ble du automatisk norsk statsborger da du ble født. Dette gjelder uansett om du ble født i Norge eller i utlandet, og uansett om foreldrene dine var gift eller ikke.

Jeg leste også at det bare var å møte opp på ambassaden og bringe med det oversatte og stemplet fødselsattest, og å fylle ut noen papirer der, og de ville ta hånd om resten.

Jeg snakket også med et norsk/shan ektepar som nylig hadde gjort dette med sine to barn, og de sa det var ingen stor sak og noe problem.

Men da jeg kontaktet ambassaden sa de at de også trengte et dokument til: Det er et lignende papir som vi har strevet med å få tak i, i over tre år nå fra Myanmar som de ikke kan eller vil gi ut, et bevis på at min kone ikke er gift med en annen mann (hvis du har spørsmål her, ta kontakt og jeg vil forklare). Nå gjelder dette: Et bevis på at hun ikke var gift med en annen på fødselstidspunktet til vår datter. 

Da jeg igjen kontaktet ambassaden både i Bangkok og Yangon, for å forklare vår situasjon, sa de bare at jeg sannsynligvis, hvis jeg ikke fikk dette papiret, måtte jeg til Norge og at farskap måtte bli avgjort i tingretten. 

Kort sagt så føler vi oss litt satt ut, og litt i villrede om hva vi skal gjøre. Det er vanskelig for oss å dra til Myanmar (vi kan ikke bringe med vår datter), og hva som skal til for å bringe det til tingretten i Norge, og eventuelt hvor lang tid det vil ta? Jeg kan heller ikke dra en tur til Norge nå over lengre tid, både på grunn av min visum situasjon i Thailand frem til desember, familien og tjenesten. Uten meg her blir det vanskelig å sende barna våre på skolen, og vi kan vi ikke drive helge-skolen (vi trenger både en bil og en engelsklærer til). 

Så det er virkelig et stort, stort bønneemne for oss nå, for dette gjelder vår datters fremtid og statsborgerskap, som er mye viktigere enn noe annet!
(Hvis hun ikke får norsk statsborgerskap, vil det være veldig vanskelig å få det fra Myanmar eller Thailand)

Vi har også tro på en stor Gud, og at han er en Gud som går foran oss og jevne ut fjell og bryte i stykker dører av bronse og jernbommer. Vi fikk faktisk dette løftet fra Jer 45:2. på nyåret da vi ba Gud om et løfte for dette nye året.

Stå med oss økonomisk?


 
Hvis du skulle ønske å gi en gave eller være partner med oss personlig som familie, til å nå ut til shanfolket og de med et knust og vanskelig liv, kan du bruke en av to måter:
 • Gjennom den tradisjonelle måten, ved mitt kontonummer
  Tore Johannessen - 9710 27 46787
 • Eller Vipps til tlf. nr 900 90 354
 • Du kan selvfølgelig også gi oss en engangs-gave.

Skulle du ønske å gi en gave konkret til tjenesten - Good News for the Shan? 
Bruk kontonummer: 3000 19 85422
Bli en personlig giver/støttepartner for oss som familie
Vipps 900 90 354
BØNNEEMNER
 
 
 • Be for Elisabet sitt statsborgerskap, og at vi skal få et norsk pass til henne!!! 
 • Be for de vi ukentlig når ut til, spesielt vår lørdags og søndagsskole. 
 • Be for en bil til tjenesten, og for mer økonomisk støtte til arbeidet! 
 • Be for beskyttelse for oss som familie. 
 • Be også for vår personlige økonomi. 
 • Be for volenteeren fra Sveits som kommer i august, vi ønsker også at min kones søster kan komme over på samme tid (hun trenger også støttepartnere). 
 • Be for et amerikansk ektepar som ønsker å komme ut hit i oktober og å hjelpe oss i vår tjeneste, over en lengre tid.
 • Vi ønsker også hjelp fra minst et lokalt ektepar til i tjenesten. 
Vipps 900 90 354


Gud velsigne deg!
Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth

 
Bli en giver/støttepartner
Se også www.bibelundervisning.com

Mitt telefonnummer i Thailand er +66 855 46 3200
Mitt Norske tlf. nr. (Du kan bruke Vipps på dette nummeret) 900 90 354

Mitt kontonr: 9710 27 46787

Copyright © 2019 Tore Johannessen, All rights reserved.


Ønsker du å forandre på noe?
Du kan oppdatere dine opplysninger eller meld deg av denne listen


Email Marketing Powered by Mailchimp