Copy
Nytt fra Tore og Måkkham blant shanfolket
Last ned PDF fil for å printe ut
 
Se denne mailen på Internett

Nytt fra Nord-Thailand - Oktober 2019

Fem døpt og flere tok imot Jesus
Hvis du skulle ønske å printe ut dette nyhetsbrevet, last ned en PDF fil her!

Her kommer litt nytt fra  Nord-Thailand.

I de siste fire-fem ukene har mye skjedd her ute i arbeid som vi er med å lede, Good News for the Shan. Det har blant annet vært flere som har tatt imot Jesus, rundt 13-14 personer, og vi er full gang med å følge dem opp. Flere av dem har vi jobbet med den stund allerede, men plutselig var det flere som ønsket å ta steget fult ut med å ta imot Jesus å bli kristne.
På søndag døpte vi fem av de som ble kristne i september.

Les mer om dette og noen historier fra de siste to månedene i dette nyhetsbrevet

Hvordan det begynte

Bildet: Kvelden vi delte de gode nyheten, og fire ble kristne

Det hele startet med fire stykker som overraskende kom på et husmøte vi hadde en mandag kveld.

Mandag er vår families fridag, og vi hadde egentlig dratt til dette husmøte bare for å oppmuntre et kristent ektepar som nettopp hadde flyttet til et nytt sted der de ikke hadde strøm og de opplevde en vanskelig tid. De bodde et godt stykke ut på rismarken.
De vi ankom ringte en annen familie som vi også kjenner, og sa de ville komme til dette stedet, fordi de ønsket å ta imot Jesus.
Etter 5-10 minutter kom de, og det var spesielt en middelaldrende mann som sa at han var veldig klar for å ta imot Jesus. Han hadde tenkt og ventet lenge på det å gjøre det, for han ønsket en forandring i sitt liv.
Dette er også faren til ei 14 år gammel jente som går på lørdags og søndagsskolen vår, og vi har kjent henne i rundt 3 år.
Hun også ønsket å ta imot, pluss to andre unge menn, den ene har vi kjent i over 12 år (men ikke sett han på en god stund).
Så kvelden ble litt annerledes enn vi hadde tenkt.

Vi fikk til slutt bedt for og oppmuntret ekteparet vi kom for å besøk, da det ble mørkt, og i lyste av en lommelykt.

Et spesielt besøk
Vår lokale medarbeider Tip og hans kone følte Gud ledet dem en liten omvei etter ett husmøte en kveld. De kom til et lite skur der en familie bodde. Det var en liten familie som nylig hadde kommet til Thailand, kona var veldig syk med dengue-feber, og de hadde et lite barn. De hadde ikke mulighet til å dra til sykehuset da de ikke hadde noen papirer.
De ba for familien og oppmuntret og kjøpte mat til dem. Etterhvert har disse også tatt imot Jesus, og kone er så og si frisk igjen.

Mannen med brukne ben
I sommer kom vi i kontakt med man som hadde vært med i to motorsykkel ulykker, og hadde brukket begge bena. Hans navn er Sei Mong.
Han var veldig langt nede, og så ikke lyst på fremtiden da vi besøkte han i juni.
En misjon vi samarbeider med fra Sveits hjalp også denne mannen med en sykehusregning i forbindelse med ulykken hans i mai.
I september var han blitt mye bedre, og han ønsket å ta imot Jesus.
På søndag hadde vi dåp og han var en av de som døpte seg.
Han fortalte at han hadde lest mye i Bibelen, og han hadde et sterkt vitnesbyrd på søndag før dåpen (se bildet over) om hvordan Gud hadde hjulpet han gjennom en vanskelig tid.

Fem døpte segVi hadde potensielt rundt 13 som kunne ha døpt seg på søndag, men noen hadde ikke mulighet til å komme, mens andre ville tenke mer over det. En familie måtte også dra å jobbe i en annen by for en periode.

Men vi hadde fem stykker som bestemte seg for å gjøre det, og vi døpte dem på søndag etter vårt søndags-møte. De som døpte seg var tre av de som tok imot Jesus den kvelden jeg fortalt om over, inkludert faren (bildet) og jenta. Pluss en venn av en av de som tok imot denne kvelden, som ble en kristen en uken etter. Vi hadde også Sei Mong som jeg har nevnt over.

Be gjerne for disse som har tatt imot Jesus i løpet av den siste måneden, og spesielt disse fem som ønsket å døpe seg!

Det som gleder meg mest er ikke alltid de som sier at de ønsker å bli kristne, for jeg har vært borte i mange som har sagt det, men ikke ment det. Det som virkelig gleder meg er de som mener det, og ønsker å ta steget fult ut som ved å la seg døpe.
Men dette er også bare starten, for disippel-gjøring og oppfølgings arbeid er det mest utfordrende delen. Etter 25 år i fulltids-tjeneste, og 15 år på misjonsmarken kan jeg skriver under på det.
I den siste måneden har jeg også hørt om flere Shan som engang tok et valg om å bli kristen og til og med lot seg døpe, og var kristne over flere år, men som i dag har tatt et valg om å gå tilbake til buddhismen igjen. Dette gjør meg trist. Derfor et oppfølgingsarbeid så utrolig viktig, og be virkelig med oss om at vi må ha ressurser og visdom i dette!


 
Se video av dåpen!
Vipps 900 90 354

Andre nyheter


Søndagsmøter
Vi har også startet opp med samlinger på søndags formiddag nå, og en av grunnene er at vi trenger å få fulgt opp og undervist de som er nye kristne. Vi har også husfellesskap hver uke der vi underviser, men vi trenger litt mer enn dette.

I begynnelsen var vi bare 4-5 som møttes på søndagsmøtene, med de siste søndagene har det vært 10-20 personer som har kommet, også nye kristne og noen ungdommer. På dåpen var vi over 40 inkludert barn.

Ei 15 år gammel jente, som heter Nong Mong, som døpte seg for ett år siden, er veldig ivrig på å komme og ønsker å vokse som kristen. Hun ønsker også å ta en bibelskole når tiden er inne for det. Hun var også med på en konferanse vi var på sist uke.

Delte på en Shan konferanse
Forrige uke var vi på en årlig Shan konferanse i Chiang Mai. Det er alltid oppmuntrende å treffe andre, og andre grupper, som jobber med å nå ut til shanfolket. Siden de fleste var shan (og alt var på shan) var det spesielt oppmuntrende for min kone.

Det var noen talere som ikke kunne komme på konferansen, så jeg ble spurt om å dele på et formiddagsmøte (45-50min). Jeg var litt uforberedt på det. Jeg har stort sett noe på hjertet jeg kan dele, men utfordringer lå i at jeg måtte gjøre det på shan. Jeg har begynt å dele på våre søndagsmøter på shan, men dette var en litt større utfordring. En ting er å snakke på shan, men det er mer utfordrende å dele fra Bibelen på shan språket, og å gjøre seg godt forstått.
Jeg følte det gikk veldig bra, bedere enn jeg kan huske jeg har delt noen gang på shan, jeg fikk god respons på den.

En fattig høygravid kvinne
Noen av de som nylig ble kristne er en fattig familie, de er fra en folkegruppe kalt Ba O, men de snakker shan. Vi hentet den høygravid kvinne i familien og hennes stedatter sist søndag, og ble triste av å se hvordan de bodde. Deres hus var kun et tak av et skur, med noen plastikk poser og sekker som vegger (se bildet). Konen var også høygravid, og hun vil føde veldig snart. Vi ba for dem, og vi ønsker å kunne hjelpe dem. Det er snart den kalde tiden her nå, og med en liten nyfødt baby så er det ikke bra å bo slik.
 

Litt fra familien


Vår datter Elisabeth fylte ett år denne måneden, og hun har begynt å stabbe litt og babler ganske mye. På søndag ble hun syk og vi dro litt i hast til klinikken (etter dåpen på ettermiddagen), og hun hadde fått en halsbetennelse. Hun hadde høy feber i to dager. På kvelden den andre dagen, begynte vi å bli litt bekymret. Våre to eldste døtre ba for henne, og i løpet av 10 minutter forsvant feberen, og plutselig var hun i full vigør og holdt oss våkne til over klokken 12 på natten.

Våre to andre døtre har også en måned skoleferie nå, så vi prøver å finne på litt sammen som familie. Skolen begynner (andre termin) på mandag.

Neste uke trenger vi også å få fornyet våre visum, be gjerne for oss at alt skal gå bra med dette. Vi skal alle få et, ett års visum nå.

Husk gjerne på oss økonomisk også da vi må betale ca 15 000kr for skolegang for våre barn neste uke (vi betaler i to terminer og skolegang for begge koster oss ca 30 000kr i året).
Kronekursen faller også stadig, mens Thai bath styrker seg, så det betyr at det meste blir mye dyrere for oss, og vi trenger derfor å få inn litt mer støtte.

For gaver til oss som familie:
Du kan Vippse til: 900 90 354
Eller bruke mitt norske kontonr. 9710 27 46787


Litt om økonomi for arbeidet

Bildet: Gav ut bibler til lørdags og søndagsskole barna våre på søndag

Vårt arbeid økonomisk.
Jeg ønsker bare å kort si litt om økonomien til vårt tjeneste: Good News for the Shan.
Jeg planlegger å skrive en egen mail om dette om en ukes tid.

Først: Penger vi vår inn til denne tjeneste går direkte til arbeidet, ikke til oss som familie. Så når du gir til tjeneste, støtter du følgende direkte: Evangeliserende arbeid, drive søndags og lørdagsskolen, hjelpe fattige familier, transport til møter og arrangementer, mat søndagsmøter og andre arrangementer m.m.

Konkret fremover trenger vi til dette (og vi har ennå ikke fått inn penger til dette, bortsett fra litt til bilen):
1. En bil til tjenesten som vår lokale medarbeider vil disponere.
Dette vil avlaste meg og vår private bil en hel del. Sist søndag hadde vi dåp, og jeg brukte ca 5 timer til sammen bare på transportere personer frem og tilbake, pluss at vår ett år gamle datter ble syk, og jeg måtte skynde meg å sende alle hjem før vi hastet til klinikken med henne.
Vi trenger minst 40 000kr til, til dette. Pluss ca 1000kr i fast støtte til vedlikehold og diesel.
(Hvis noen binder seg til et fast beløp kan vi også få kjøpt den på avbetaling)

2. Juleselskap.
Hvert år arrangert vi juleselskap for shanfolket og vanligvis når vi ut til 200-300 personer. Vi vil også gi julegaver til barna på lørdags og søndagsskolen vår og ha et stort juleselskap. Vi vil også ha andre mindre fester på rismarken.
Vi trenger ca 10 000kr til dette.

3. Vi har også lokale evangelister som vi ønsker å støtte. Vi har en familie nå som vi har noe støtte til, men vi er litt usikre på støtten etter nyttår da avtalen vår med de som støtter dem går ut.
Vi trenger ca 4-5000kr i måneden til dette.

I arbeidet er vi i et stort behov av månedlige sponsorer og støtte partnere akkurat nå.

Ikke alle kan gi
Jeg vet at ikke alle kan gi, og kanskje ikke så mye, men jeg vil også oppmuntre deg til å dele om vårt arbeid på sosiale medier eller om du skulle ønske å promotere oss på noen annen måte, som i en menighet.
Vi er også åpne for andre ideer om innsamlingsaksjoner, som på nettet. Jeg har en video jeg kan dele (se video under)
Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Skriv meg en mail på torejohannes@gmail.com, eller svar på denne mailen.
Dette er de sosiale linkene du kan dele:
Facebook: https://www.facebook.com/goodnewsshanministry/
Webside: https://www.goodnewsforshan.com/en/nb

Skulle du ønske å gi en gave konkret til tjenesten - Good News for the Shan?
Bruk kontonummer: 3000 19 85422
(Bruk dette nummeret for tjenesten, for da vet jeg at det er til dette. Hvis du likevel skulle gi på vårt private nummer eller bruke Vipps, gi oss klar beskjed om dette)
En video om arbeidet - Good News for the Shan
BØNNEEMNER
 
  • Be for de som nylig har blitt kristne
  • Be for de fem som døpte seg på søndag
  • Be for våre søndags formiddag samlinger, at flere av de nye kristne vil komme på disse samlingene.
  • Be for de som vi følger dem også opp på kveldstid i våre husmenigheter.
  • Be for en fattig gravid kvinne som vil føde i disse dager
  • Be for vår private økonomi og at vi skal få inn penger til våre døtres skolegang.
  • Be for vår tjenestes økonomi, og spesielt for en bil til tjenesten
  • Be at alt skal gå bra med å fornye våre visum neste uke
 
Vipps 900 90 354
Kontonr. 9710 27 46787


Gud velsigne deg!
Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth

 
Gi en gave ved PayPal
Bli en giver/støttepartner for oss som familie
Se også www.bibelundervisning.com

Mitt telefonnummer i Thailand er +66 855 46 3200
Mitt Norske tlf. nr. (Du kan bruke Vipps på dette nummeret) 900 90 354

Mitt kontonr: 9710 27 46787

Copyright © 2019 Tore Johannessen, All rights reserved.


Ønsker du å forandre på noe?
Du kan oppdatere dine opplysninger eller meld deg av denne listen


Email Marketing Powered by Mailchimp