Copy
Nytt fra Tore og Måkkham blant shanfolket
Last ned PDF fil for å printe ut
 
View this email in your browser

Nytt fra Nord-Thailand - desember 2018

Dåp, team og snart jul
Hvis du skulle ønske å printe ut dette nyhetsbrevet, last ned en PDF fil her!

Her kommer vårt nyhetsbrev fra Nord-Thailand for desember.

Det begynner å bli kaldt og tåkete på morgenen, det kan minne litt om snø, så vi kan få litt advents og julestemning selv her ute helt nord i Thailand. 

Det har skjedd mye spennende den siste måneden, og jeg kunne sikkert har skrevet flere sider om det, men jeg vil bare ta med bare noen høydepunkter og utdrag. 

Noen av høydepunktene jeg vil nevne er: Dåp av to ungdommer, samlet rundt 60 shan der flere ønsket å ta imot de gode nyhetene, besøk av team fra Canada og et lite mirakel i forbindelse med min kones visum. 

Et lite visum under

I over tre år nå har visum situasjonen til min kone og barn vært en bekymring som har hengt over oss nesten konstant. Vi måtte blant annet fornye visumet hver tredje måned, og minst en gang i året måtte vi ut av landet. Vi fikk et bedre visum i mai, men vi måtte fremdeles ned til immigrasjonen i Chiang Mai å fornye det seks ganger i løpet av det første året. 

I tillegge til dette har det vært problemer med å få til arbeidstillatelse (Work Permit) nå i høst. En periode gav de ikke det i det hele tatt, eller bare for tre måneder av gangen (det var flere enn oss som ble berørt av dette, mellom 20-30 000 personer, og det var et lokal politisk problem), og uten arbeidstillatelse (Work Permit) kan man ikke få volenteer visum, det visumet vi har. Så dette bekymret oss også en del.

For å gjøre en lang historie kort så har situasjonen heldigvis roet seg, og min kone, som en av de første, på en del måneder, fikk et ett års Work Permit. 

I tillegg til dette fikk vi også en god nyhet om at min kone og barne kunne få et helt års visum fra november, det betyr at det nå er ett år til vi trenger å dra ned til immigrasjonen i Chiang Mai for å fornye det igjen. Dette var rett og slett et lite under! 

 

Mitt visum

Da vi i mai skaffet visumet til min kone og barn hadde vi en ti dagers sommerferie. En dag fikk jeg en e.post med beskjed om at mitt visum, som jeg har lånt i over ti år, ville de jeg lånte det av (Scandinavian Petecostal Mission) ha tilbake på grunn av at de hadde mange nye misjonærer som kommer ut til Thailand (jeg er sendt ut av Ungdom i Oppdrag). 

Så da begynte også en ny bekymring med mitt eget visum. Jeg fikk ikke helt nyte ferieuken som vi hadde sammen som familie i Myanmar da. 

Men nå, sist uke, var jeg i Laos (alene, se bildet over), og fikk ett nytt visum til Thailand under den samme organisasjon som min kone har. 

Vi vil også gjøre et forsøk på å få det under min kones visum, men vi trenger et lite mirakel her. Hvis vi får det til ville det ha hjulpet oss mye, blant annet økonomisk da visum utgifter ville bli halvert (vi har brukt godt over 10 000kr bare på visum i år)
Uansett vil jeg ha visum under denne organisasjonen fremover.

Dåp av to ungdommer

To shan ungdommer som vi har kjent så og si siden de ble født, (det begynner å demre for meg at jeg har vært her ute i nærmere 15 år) sa en dag til oss at de ønsket å bli døpt. 

Den ene kom fra en kristen familie, den andre ikke. 

Det er et stort steg for de som er oppvokst med en buddhistisk bakgrunn å døpe seg. Det er litt som å frasi seg sin families religion og kultur, men denne unge jenta som heter Nong Mon valgte likevel å gjøre det. 

Husk gjerne spesielt på henne, og at vi får følgt henne godt opp!

Hennes bestefar døde uken etter, så vi var i begravelsen hans og vi oppmuntret også henne i denne situasjonen.


 

Oppmuntrende besøk av team, og vi så mange resultater

Vi hadde et Canadisk DTS team på besøk i tolv dager. Det er alltid oppmuntrende med team, selv om det også er mye jobb for oss, og vi så mange gode resultater. 

De hadde program for lørdags og søndagsskolen vår og de hadde både engelsk program, drama og leker som engasjerte barna. Det var tårer både fra barna og teamet da de dro.

De var også med på et møte vi hadde på tomten vår, og vi samlet over 60 personer med smått og stort. De gode nyhetene ble fortalt og flere gav respons på det, og teamet ba for mange med sykdommer også. 

Lys i mørket

Det mest spesielle som skjedde var en kveld der vi var på besøk til foreldre og en venninne til en døvstum ung shan jente som tragisk tok sitt eget liv. 

Først hadde teamet vært i begravelsen, og hadde oppmuntret familien med lovsanger og vitnesbyrd. Noen dager senere besøkte vi da foreldrene igjen, og de var veldig oppmuntret av besøket. 

Denne jenta på rundt 17 år, som tok sitt liv, har jeg også kjent siden hun var liten og jeg kjenner godt til familien hennes. Hun hadde også en venninne som er døvstum, og som jeg har kjent lenge. Vi har ikke hatt kontakt med henne på en stund, og vi var litt bekymret for hvordan det var med henne og hvordan hun tok det. Vi var litt redd for at en slik hendelse kunne ha en negativ domino effekt.

Da vi fant ut hvor hun bodde, og vi dro for å besøk henne, var det ikke bare familien hennes som tok imot oss, men nesten alle som bodde der. De bor på en fabrikk der mang shan og immigrasjons arbeidere bor sammen. 

Vi fikk delt de gode nyheten der. DTS teamet hadde drama, lovsang og ba for mange som var syke. Det var over 40 personer der som lyttet på. Noen av dem var veldig interesserte og 13 personer kom på møtet vi hadde to dagen senere. 

Vi vil også prøve å ha en julefest på denne fabrikken (be om at vi må få lov av eieren), og mange fra denne fabrikken ønsker også å komme på den store julefesten vår. 

Vi fikk også oppmuntret og bedt for vennen til jenta som døde, og hun var veldig glad og oppmuntret for å se oss. 

Dette var noen smakebiter. Hvis du ønsker bilder og litt mer detaljer, meld deg på vår Facebook nyhetsgruppe (den er lukket, så bare medlemmer kan se og lese innholdet).

Meld deg gjerne på denne gruppen!  
https://www.facebook.com/groups/toreogmawkkham/


 

Julefester

Jul er en stor og god anledning til å fortelle om de gode nyhetene, spesielt til shanfolket som er glad i fester og høytider. Derfor er forholdsvis enkelt å samle mange shanfolk ved slike anledninger. 

Vi planlegger en stor fest på tomtene der vi har vår lørdags og søndagsskole den 22. desember. 

Vi kan og vil sannsynligvis samle over 100 personer. 

Vi vil også arrangere noen mindre fester, som på denne fabrikken som nevnt over, og å være med å hjelpe til på noen andre. 

Vi har fremdeles noe behov for økonomiske midler til festene og julegaver til shanfolket, så du er velkommen til å gi en gave til dette. Bruk gjerne dette kontonummer til arbeidet: 3000 19 85422

Ellers er fremdeles et stort bønnebehov for oss en bil som vi kan bli brukt til og for arbeidet. Da slipper vi å måtte låne eller være avhengig av vår private bil til å hendte barn og voksne til skolen og samlinger vi har. 

Det går mye utover vår private bil, som jeg hadde en stor reparasjon på nylig, og vi får ikke hatt skole hvis jeg for eksempel må et ærende i Chiang Mai, som jeg må nå til helgen. 

Be for midler til dette og vi trenger også nye og flere sponsorer. 

Hvis du skulle ønske å støtte oss i dette bruk dette kontonr. 3000 19 85422 (dette er kontonr. direkte til arbeidet, ikke til oss som familie)

Ikke alle kan hjelpe med penger, så vi er også åpne for andre måter du kan hjelpe oss på, som for eksempel å melde deg på vår Facebook side Good News for the Shan - Ministry  https://m.facebook.com/goodnewsshanministry og spre informasjonen der videre på sosiale medier. 

Vi har også en webside du kan være med på å spre til andre www.goodnewsforshan.com/en/nb


 

Elisabeth

Det står bra til med vår nye datter Elisabeth som fyller to måneder denne uken. Det har blitt litt bedre med søvn, spesielt for min kone, men hun holder oss fremdeles litt våkne på nettene. Hun har vært litt forkjølet i det siste, og hun ble vaksinert i dag. 

Som nevnt i siste nyhetsbrev forsøkte vi å søke om foreldrepenger (farsspenger) for Elisabeth (jeg er fremdeles medlem i folketrygden), men vi fikk dessverre avslag på foreldrepenger på grunn av mors arbeid. Nå har min kone, som sagt, en arbeidstillatelse og et volenteer visum (frivillig arbeid) gjennom en lokal thai organisasjonen, noe jeg ikke klart skrev i første søknad, så jeg vil sende inn en klage å prøve igjen. 

Be gjerne for oss i dette, da det hadde vært veldig viktige penger for oss! 

Husk gjerne på oss som familie også, vi har en del utgifter denne måneden (som bl.a. vaksiner for Elisabeth og skolegang for barna), og føl deg fri til å gi oss en gave til jul hvis du skulle ønske det.

Kontonummer - 9710 27 46787
Vipps:
900 90 354

 

 

Vipps 900 90 354
BØNNEEMNER
 
 • Be for juleselskapene vi skal ha! Be også at alle midler vi trenger til dette kommer inn.
 • Be for de to ungdommene som døpte seg, at vi skal også få fulgt dem opp god, spesielt jenta som heter Nong Mon. 
 • Be for at når vi deler de gode nyhetene under julen at mange skal få høre og ta imot. 
 • Be for at vi skal får farsstønad fra NAV, og for oss økonomisk
 • Be for penger til en bil vi kan kjøpe og bruke i arbeidet (Good News for the Shan)
 • Be for flere sponsorer til arbeidet (Good News for the Shan)
 
Stå med oss økonomisk?


 
Hvis du skulle ønske å gi en gave eller være partner med oss personlig som familie, til å nå ut til shanfolket og de med et knust og vanskelig liv, kan du bruke en av tre måter:
 • Gjennom den tradisjonelle måten, ved mitt kontonummer
  Tore Johannessen - 9710 27 46787
 • Eller Vipps (du kan også bruke vennebetaling som i Skandiabanken)
  til tlf. nr 900 90 354
 • Eller gjennom PayPal (her må jeg betale en liten avgift, så de to andre måtene er litt bedre)
 • Du kan selvfølgelig også gi oss en engangs-gave.

Skulle du ønske å gi en gave konkret til tjenesten - Good News for the Shan? 
Bruk kontonummer: 3000 19 85422


Vi ønsker å si til alle dere som står med oss:
En riktig god og velsignet julehøytid!


Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth

 
Vipps 900 90 354
Bli en giver/støttepartner
Se også www.bibelundervisning.com

Mitt telefonnummer i Thailand er +66 855 46 3200
Mitt Norske tlf. nr. (Du kan bruke Vipps på dette nummeret) 900 90 354

Mitt kontonr: 9710 27 46787

Copyright © 2018 Tore Johannessen, All rights reserved.


Ønsker du å forandre på noe?
Du kan oppdatere dine opplysninger eller meld deg av denne listen


Email Marketing Powered by Mailchimp