Copy
Nytt fra Tore og Måkkham blant shanfolket
Se også denne web siden: www.bibelundervisning.com
 
Se denne mailen på Internett
 

Nytt fra Nord-Thailand - September 2020

Dåp, nye kristne og motstand

Hei!
Regntiden begynner å ta slutt, og vi venter på at vinteren skal komme her ute i Nord-Thailand. Det vil si: Klarvær og kalde morgener. Dette er den beste tiden på året, men det er fremdeles litt varmt og fuktig her, så vi må vente noen uker til.


Vi hadde nylig en dåp, vi har startet opp søndagsmøter og i slutten av august så vi et ektepar til ta imot Jesus. De nye kristne har også opplevd en del motstand på grunn av deres nye tro. Vi har tilsammen sett syv personer ta imot Jesus i løpet av juli og august. 
Les mer i dette nyhetsbrevet.

Facebook
Website

De vil korsfeste deg!
 


(Ett av ekteparene som har tatt imot Jesus)
 
En av de som ble kristne nylig, kommer stort sett hver søndag. Hun bor like ved helg-skolen vår.
En søndag kom hun ikke, og Måkkham gikk og besøkte henne, mens jeg underviste engelsk på ettermiddagen.
Etter en times tid kom de sammen tilbake. Måkkham fortalt meg: Da det var en buddhistisk helligdag for ett par dager siden, hadde sjefen deres spurt hvorfor de ikke gikk til det buddhistiske templet i landsbyen. Hun sa at de hadde blitt kristne nå, så de gikk ikke i templet. Sjefen hadde da sagt foraktelig: Hvis dere har blitt kristne, så vil de (d.v.s. oss) snart gjøre med dere som de gjorde med Jesus, korsfeste dere.
Dette førte til at de ble litt redde, men etter at Måkkham hadde pratet en liten stund med henne, (og forsikret henne om at vi ikke ville gjøre henne noe) kom hun ned til oss igjen. Hun har også en mann, som kommer på våre møter nå.
Dette ekteparet har opplevd en del avvisning på grunn av sin nye tro, men vi har prøvd å tatt godt vare på dem, og vi har sett i det siste at de vokser i sin tro.

Et annet ektepar, som nylig tok imot Jesus, møtte også en del motstand fra familie og venner, og ville si fra seg valget de hadde gjort: Om å ta imot Jesus.
Vi dro og oppmuntret dem, og uken etter var ting blitt mye bedre og jeg kunne se at de strålte igjen. Vi har fulgt dem opp ukentlig, hatt flere gode samtaler med dem og undervist dem litt, og de er interessert i å finne ut mer, men de er fremdeles litt vaklende i sin tro.

Vi har også to shan menn som hjelper oss og er med oss hver uke på kveldene nå, og de har vært til stor hjelp for oss i følge dem opp.
Vipps 900 90 354
Facebook
Website

Dåp og søndagsmøter

Søndag for litt over en uke siden hadde vi vårt første søndags morgenmøte på ni måneder. Hovedsakelig på grunn av Covid. Vi var spente på hvor mange som ville komme, men vi samlet rundt 40 personer med smått og stort, flere som vi ikke hadde regent med.

Vi hadde dåp på denne søndagen også, og en dame fra våre  onsdagkvelds-møtene vi har, ble døpt.
Ondsags-møtene er en gruppe med noen shan venner av oss som møtes for å be og oppmuntre hverandre hver onsdag. Jeg underviser litt her også. Vi er rundt 12-15 personer nå (De var med på dåpen. Se bildet over). Noen av dem går vanligvis i en lokal thai menighet på søndager.
Denne kvinnen i førti årene, som har hatt en litt vanskelig fortid, ble kristen for omtrent to måneder siden, og vi har undervist henne på onsdager siden hun ble frelst, og vi har sett hun har vokst i sin tro, og utrykket nylig at hun ønsket å bli døpt.

Som nevnt over har vi sett tre familier ta imot Jesus i løpet av de siste to månedene.
De er ikke helt klare til å døpe seg ennå, men alle tre familiene var representere da vi hadde dåpen. To av familiene hadde aldri sett en dåp før, så de var nysgjerrige på hva det var. Noen har fortalt dem at dåpen de kristne gjør handler om at de holder dem under vann til de ser Jesus, eller dukker dem opp og ned til de ser Jesus. De vet at det ikke er helt slik, men de var likevel nysgjerrig på hvordan vi gjorde det.

Vi har begynt å undervise og ha møter for de nye kristne på kveldene nå, hver tirsdag og fredag.
Vi har travle tider for tiden, og vi har mange steder å gå til, og personer som er interessert i de gode nyheten, men vi har rett og slett ikke tid til å gå alle steder.


 
Facebook
Website

Litt fra helg-skolen vår


Helg-skolen vår går bra, men vi er blitt litt færre unger på skolen nå, rundt 10-15 fra rundt 20-25. Vi håper å kunne finne flere unger som kan komme, og flere vi kan nå ut til.
Vi har også skolen kun på søndager fremdeles, på grunn av Covid. Barna går på vanlig skole på lørdager for å ta igjen tiden skolen var stengt, men vi håper snart å ha undervisning på lørdager igjen.

Vi har starte opp litt undervisning på tirsdags kvelder nå. Vi underviser thai, shan og fra Bibelen. Denne uken var vi rundt 14 personer. 
Vipps 900 90 354

Elisabeth i hue og hast til sykehuset

Sist måned opplevde vi ett av foreldres mareritt. Elisabeth klarte å velte en varm kopp med te over seg.
Vi bor heldigvis nær sykehuset, så vi fikk i hue og hast dratt bort til sykehuset på fem minutter.
Vi måtte tilbringe to dager på sykehuset, og det ble en annengrads forbrenning på låret og armen.
Vi måtte også gå tilbake til sykehuset hver dag i over en uke for å skifte bandasje.
Hun er bra nå, og tror ikke hun vil få noe varig mén av det, men det vil nok ta litt tid før fargen kommer tilbake der brannsårene har vært.

Tror noe av det vanskeligste for foreldre er å oppleve et barn som har det vondt, så det var to litt stressende uke for oss, med ikke så mye søvn.
Vi er glad for venner av oss som både hjalp med de to eldste ungene våre og oppfølging av de nye kristne, mens vi var opptatt med Elisabeth.

Vi trenger hjelp og økonomisk støtte i arbeidet!

Vi har for tiden ingen store støttepartnere, mens både behovene og tjenesten vokser.
Se litt hva slags behov vi har og tenk gjerne over hvordan du kan hjelpe. Det kan være alt fra bare å huske på oss i bønn.
-
Vi ønsker å se minst ett ektepar til som kan hjelpe oss i vår tjeneste!

Konkret har vi en familie som ønsker å komme (de bor i en annen by ca 7 timer fra oss), men vi har ikke de økonomiske ressursene vi trenger, for å ta dem imot. 

Be gjerne for denne familie som ønsker å komme. Be med oss hvis det er Guds vilje at de skal komme å jobbe med oss, og at de vil få de pengene de trenger til å komme. De trenger i første omgang en god del penger til id papirer.

Vi ønsker også å gi støtte til andre som hjelper oss nå. Vi har konkret tre-fire personer som allerede hjelper oss en god del, og som vi ønsker å støtte litt økonomisk. Vi har et ektepar her i Fang (to av de som hjelper oss mye) vi kan utfordrere å jobbe med oss også, men igjen står det på økonomien. Vi ønsker å se minst 2 000kr per måned til dem, i første omgang.

Konkrete behov i tjenesten er:
  • Støtte til 1-2 familier som kan jobbe med oss. (2-5 000kr)
  • Drive skolen (mat, leie av tomt, m.m) (2 000kr per måned)
  • En tjeneste bil. (Vi har ca 10 000kr, men trenger rundt 50 000kr til)
Skulle du ønske å gi en gave til tjenesten?
Bruk kontonummer: 3000 19 85422
(Bruk dette nummeret for tjenesten, for da vet jeg at det er til dette. Hvis du likevel skulle gi på vårt private nummer eller bruke Vipps, gi oss klar beskjed om dette)
Hvis du konkret skulle ønske å gi fast til tjenesten, gi meg også beskjed om dette (for tiden har vi ingen konkret faste givere til tjenesten)
 
Vi er også i behov av støtte til oss personlig.
Hvis du skulle ønske å støtte oss som familie kan du:
Vippse til 900 90 354
Eller bruke mitt norske kontonr. 9710 27 46787

Vipps 900 90 354
Kontonr. 9710 27 46787
BØNNEEMNER
 
  • For visdom og beskyttelse i vårt arbeid og som familie!
  • De nye kristne, når de er så nye er det ofte mye som vil distrahere dem.
  • Be for de to ektepar som vi har i tankene og som kan komme å hjelpe oss i tjenesten, og at hvis det er Guds vilje at alt skal legge seg til rette for dem (det gjelder begge familiene).
  • Be for skolen vår og søndagsmøtene!
  • Be for hun som nylig døpte seg (Pi Peng)

     


Gud velsigne deg
Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth


Bli en personlig giver/støttepartner for oss som familie
Gi en gave ved PayPal
Facebook
Website
Se også www.bibelundervisning.com

Mitt telefonnummer i Thailand er +66 855 46 3200
Mitt Norske tlf. nr. (Du kan bruke Vipps på dette nummeret) 900 90 354

Mitt kontonr: 9710 27 46787

Copyright © 2020 Tore Johannessen, All rights reserved.


Ønsker du å forandre på noe?
Du kan oppdatere dine opplysninger eller meld deg av denne listen


Email Marketing Powered by Mailchimp