Copy

Nieuwsbrief 2019 - nummer 1

Stedenband Barendrecht - Louny

 

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de activiteiten van de Stedenband Barendrecht - Louny. U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u in ons adressenbestand bent opgenomen. We kijken in deze nieuwsbrief terug op de activiteiten van het afgelopen jaar en kijken vooruit naar de komende activiteiten. Via de website en de Facebookpagina kunt u uitgebreidere informatie en meer foto’s vinden over de activiteiten die in deze nieuwsbrief zijn genoemd. 


Thema 2019/2020 en najaarsbezoek uit Louny
Van zaterdag 26 oktober tot en met woensdag 30 oktober brengt een groep uit Louny een bezoek aan Barendrecht. Alle activiteiten zullen te maken hebben met het thema “hobby’s en vrije tijd”. Diverse verenigingen zullen een rol spelen bij het invullen van dit programma. Mocht u ideeën hebben, of mee willen helpen bij het organiseren van dit bezoek, dan horen we dat natuurlijk graag. Ook zijn we op zoek naar mensen die van 29 april tot en met 3 mei mee willen met de Barendrechtse delegatie naar Louny. We hopen dat er vanuit verschillende verenigingen ook deelnemers mee willen naar Louny om daar ter plekke contacten te leggen met gelijkgestemden. 

Leden van twee Barendrechtse verenigingen brachten een bezoek aan Louny

Van 12-16 juni zijn leden van twee Barendrechtse verenigingen op bezoek geweest in de Tsjechische partnergemeente Louny. Het betreft de schietsportvereniging de Vrijheid en de atletiekvereniging Energie. Zij hebben deelgenomen aan hun sport, kennis gemaakt met de sporters en gesproken over verdere uitwisseling van sporters.

De leden van deze verenigingen bezochten Louny samen met de Stichting Stedenband. Het thema dit jaar is namelijk: hobby’s en vrije tijd. Onder meer is ook kennis gemaakt met de schaakclub in Louny. Daarnaast zijn er ook andere contacten gelegd. Zo zijn er gastlessen gegeven op de basisschool, is er kennis gemaakt met de politie en is het regionaal archief bezocht. Ook was er een boottocht over de Elbe.

Burgemeester van Belzen en wethouder Proos waren twee dagen aanwezig. Zij hebben kennis gemaakt met het nieuwe gemeentecollege. Het nieuwe college in Louny bevestigde nog eens het belang van uitwisseling van mensen en ideeën tussen beide plaatsen. Burgemeester en wethouder hebben verder een zeer informatief bezoek gebracht aan het distributiecentrum van het Barendrechts bedrijf Bakker Barendrecht in Tsjechië. Vanuit hier worden winkels in Tsjechië bevoorraad met groenten en fruit.


Jaarverslag 2018
Het jaarverslag 2018 staat inmiddels op de website. Via deze link kunt u het verslag snel vinden. Ook vindt u daar ons financieel jaarverslag en het geldende beleidsplan. 

Cycletour
Vorige maand werd de traditionele Cycletour weer verreden. Dit keer gingen de deelnemers van Barendrecht naar Louny. In acht dagen werd een afstand van 1100 km afgelegd. Via dagelijkse filmpjes op Facebook werden geïnteresseerden op de hoogte gehouden. De filmpjes zijn via onze Facebookpagina nog steeds te zien. Klik hier om naar onze pagina te gaan. 
 

Agenda

Een actueel overzicht van al onze activiteiten kunt u vinden via de website:
www.stedenbandbarendrecht.nl/agenda


Website / Facebook / Twitter

Informatie, nieuws en activiteiten zijn te vinden op de website van de Stedenband. Daarnaast maken we gebruik van sociale media. Op Facebook en Twitter zijn regelmatig updates te vinden over onze activiteiten. Op de website is tevens het meest actuele jaarverslag en het financiële verslag van onze stichting te vinden. 

Via deze digitale wegen houden we u graag op de hoogte van onze stichting:

Website: www.stedenbandbarendrecht.nl

Facebook: www.facebook.com/stedenbandbarendrecht.nl

Twitter: www.twitter.com/StbBarendrecht
Nieuwsbrief van de
Stedenband Barendrecht - Louny
View this email in your browser
Copyright © 2019 Stedenband Barendrecht - Louny,