Copy

Llegir  la  Barretina 2.0 al navegador

Versión en CASTELLANO

Nº 120,  17 DE NOVEMBRE DE 2022

Butlletí oficial del Casal Català i dels Països Catalans de Quito / Publicació setmanal 
EDITORIAL
L'ESPERIT DE LA CASTANYADA, per Jaume Pallerola
 
El casal Català de Quito és la casa de tots el catalans a Quito i amics que vulguin gaudir de la nostra cultura i caliu, com es va demostrar aquest  diumenge a la celebració de la Castanyada. El Casal va rebre unes 50 persones, totes amb ganes de gaudir i de fer pinya al voltant de les brases de la barbacoa, fent la teca i participant en el taller que es va fer per aprendre a preparar els panellets de gran fama i molt estimats pels catalans; va ser tot un plaer veure a la canalla junta i gaudint de la cuina, aprenent la recepta i fent-los. La Barbacoa va ser tot un èxit de convocatòria i va ajudar al Casal a fer més Socis, la familia es va fer més gran i estem convençuts que aquest caliu, aquestes brases, també s'aniran fent cada cop més i més grans en quantitat i qualitat. 

Des de la directiva del Casal pensem fer més esdeveniments com la Castanyada per consolidar aquest grup tan maco; és molt important per un centre social tenir activitats de grup que vagin fomentant aquesta cohesió i amistat a la seu del Casal. 

Per això us convidem a estar alerta d'aquest Newsletter  per conèixer de primera mà els propers esdeveniments al Casal, el centre de tots els catalans i amics a Quito.
                                                        (Veure àlbum de fotos
ACTIVITATS PREVISTES AQUESTS DIES

DISSABTE 19, 15 H00, CINEMA CASAL QUITO  "FÒRUM AMB EL DIRECTOR"
PROJECCIÓ DE  "TERRA DE TELERS" I FÒRUM AMB EL DIRECTOR, JOAN FRANK CHARONSONNETTE


Aquest dissabte 19 de novembre a les 15 h 00 de l'Equador i 22h 00 dels Països Catalans tindrem una nova sessió de Cinema Casal Quito "Fòrum amb el director amb la projecció de “Terra de telers” i el conversatori amb el seu director Joan Frank Charonsonnette (a la foto).
L'esdeveniment serà "híbrid": presencial al Casal Català i telemàtic per zoom. Narra les diferents etapes de la història d'una colònia tèxtil catalana i de pas del segle XX a partir de que hi va arribar des de petita la protagonista, Julieta. Terra de Telers va obrir la XV mostra de cinema català a Quito d’aquest setembre i va ser una dels èxits de l'any passat als cinemes de Catalunya. (+ INFO)


ESCOLA DE CATALÀ:

 

Inici de curs bàsic de català. Nivell inicial A1. Informa't sobre cursos d'altres horaris i nivells

Més informació i inscripcions

 

Cada dissabte a les 10:00

Club de conversa en català en format híbrid (presencial i virtual), obert a tothom que vulgui practicar el català. Més informació i inscripcionsPUNT DE TROBADA AMB SERGI MARZABAL

 

Aquest dijous 17 de novembre a les 16 h Equador i 22 h de Catalunya al programa Punt de trobada de Casals en Xarxa tindrem l’honor de tenir amb nosaltres en Sergi Marzabal, creador de "Catalans al món", la xarxa de 15.099 usuaris registrats a 473 webs .

https://catalansalmon.com/


MÉS INFORMACIÓ I LINKS PER A PARTICIPAR-HI


 
ALTRES ACTIVITATS
*Dijous 24, 18:00. S’ha decidit ajornar la inauguració de l'exposició col·lectiva de pintors catalans, equatorians i llatinoamericans. L’hem ajornada per al 24 de novembre.  (Imatge: Obra "Joncs" -juncs- d'Àngela Bartoli)
*Dimecres 23, 17:00. Minka per les Llengües, programa pilot per zoom realitzat conjuntament amb el Casal de Guayaquil i altres institucions amb l'objectiu de promoure les llengües amenaçades.
*Diumenge 27, 11.00. Xocolata i Contes , torna el programa infantil per zoom nascut a Quito i que es realitza en xarxa amb diversos casals catalans del món i els grans animadors Àngel Daban i Noè Ribas.
Vgeu l’agenda completa i dades dels esdeveniments a la web

 

 

Des de fa dos mesos, el Casal Català de Quito és una de les parades de la interessant ruta pels castells de la Mariscal que organitza l'administració zonal de la Mariscal. Aquest dissabte a les 10:00 hi tornarà a haver un recorregut de la mà de l'erudit historiador Héctor López Molina. 
 
FA UNS DIES...
Dilluns 14 el Punt de Trobada de Casals a xarxa va fer una connexió especial amb la trobada de la Comunitat catalana de Colòmbia amb Oriol Junqueras, actual president d'Esquerra Republicana, vicepresident i ex-pres polític. VEGEU EL PROGRAMA

Divendres 11 el Casal Català va col·laborar a l'acte organitzat per la Fundació Pueblos de América de presentació del Llibre de Juan Carlos Franco "Los Pingulleros de Quito". Al vídeo podeu veure  l'actuació d'un flautista de pingullo i de dansaires de Píntag que va tancar l'esdeveniment. 
 
EL CASAL CATALÀ DE QUITO VA SER AMFITRIÓ DEL PROGRAMA "QUITO URBANO Y RURAL"

Divendres 11 de novembre el programa del popular periodista radiofònic Juan Carlos Boada emès per Ràdio Municipal (102.9 fm) es va dedicar a la Mariscal i va comptar amb la participació del nou administrador zonal Andrés Coral, la rectora de l’emblemàtic institut de batxillerat Manuela Cañizares Mariana Pérez, l'historiador Héctor López, el dirigent barrial Luis Tenesaca i del president del Casal, Christian Costa.
 NOTÍCIES DEL CASAL I ACTIVITATS ANTERIORS

*Barretina anterior (#119) 
vegeu la secció de notícies de la web
Twitter
Facebook
Link
Website
Email
Copyright © 2022 Casal Català de Quito, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp