Copy
Bekijk deze mail online
21 februari 2023
Het gonst in de Tirrel

Er wordt nog altijd hard gewerkt. Op dit moment vooral aan de binnenkant. In de zorgvleugels komt het behang aan de muren, worden de keukens geplaatst en de deurbellen geïnstalleerd. Alles lijkt erop dat er halverwege april verhuisd kan worden. Op de begane grond komen dertig ouderen met een lichamelijke aandoening wonen en tien ouderen met dementie. Op de bovenverdieping komt revalidatiecentrum 'Het Hogeland' met 34 bedden voor geriatrische revalidatie. Dat is kortdurende zorg, gericht op herstel na een ziekenhuisopname. 
Scholen
De scholen worden steeds meer school. De lokalen zijn licht en ruim. De schoolpleinen krijgen vorm. En ook hier worden de muren bekleed. Pas als het schoolmeubilair erin komt, zal dit echt het schoolse gevoel krijgen. We verwachten dat er in juli wordt verhuisd. Dan kunnen de kinderen na de zomervakantie in hun nieuwe school aan het schooljaar beginnen. Inmiddels is de glijbaan geplaatst!
Kinderopvang
Ook de kinderopvang is inmiddels geregeld. Er zijn drie organisaties die dagopvang tot 4 jaar, maar ook voor- en naschoolse opvang vanaf 4 jaar zullen verzorgen. Iedere organisatie krijgt een eigen plek in de Tirrel. Kids2b, Calimero en Het Hogeland nemen contact op met de ouders wanneer zijn over zullen gaan naar hun nieuwe onderkomen. 
Horeca
De horeca is nog niet helemaal rond. Er zijn gesprekken met lokale en regionale ondernemers gaande die in de Tirrel aan de slag willen. De horeca komt naast de sporthal. Ook in de centrale ruimte is er mogelijkheid om bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken. 
Media aandacht
Begin 2023 heeft RTV Noord een reportage gemaakt over de Tirrel. Er stond ook een artikel op de website. Bekijken? Dat kan hier.

Ook Dagblad van het Noorden heeft een artikel geschreven over de Tirrel. Lees het hier
De bouw
Er wordt hard gewerkt om de bouw af te ronden. Met het inrichten van het buitenterrein wordt nu ook gestart. Dat zal in eerste instantie gebeuren in de ruimtes vlak om het gebouw heen. Voor de inrichting van het park zal onder andere eerst de oudbouw van de Twaalf Hoven gesloopt moeten worden. 
Social Sofa
in 2019 heeft de buurt (Winsum Zuidoost) de Tirrel een social sofa aangeboden. Het ontwerp is ontstaan naar aanleiding van ideeën van kinderen. Deze ideeën zijn verwerkt door de makers van dit 'praatbankje'. Het bankje is door de bouwwerkzaamheden momenteel moeilijk te vinden, maar krijgt straks een prominente plek op het voorterrein bij de ingang van de Tirrel. 
Directeur
Zoals u misschien heeft gelezen op de website, was er een vacature voor directeur van de Tirrel. Iemand die op basis van de visie, de Tirrel in de praktijk verder vorm en inhoud kan geven. De eerste gesprekken zijn ingepland. In een volgende nieuwsbrief stelt de directeur zich voor. 
Website van de Tirrel

Kijkt u wel eens op de website van de Tirrel? Daar vindt u altijd het laatste nieuws, een agenda en achtergrondinfomatie, zoals de visie van de Tirrel en het ontstaan. Mist u informatie, heeft u tips of opmerkingen? Stuur ons dan een bericht. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de website om de huidige stand van zaken met betrekking tot de bouw en activiteiten te laten zien.

Vragen of contact met ons?
Stuur dan een mail: info@detirrel.nl

Wilt u uw voorkeuren veranderen of deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt hier uw voorkeuren veranderen of zich uitschrijven.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
nonprofit · www.detirrel.nl · Winsum, Groningen 9951 · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp