Copy
MALERMESTERNYT
DECEMBER 2021
View this email in your browser
Massiv omtale i pressen

Julen står for døren og et nyt spændende år lurer i horisonten. Vi glæder os til at tingene normaliseres, og vi igen kan færdes uden restriktioner og stigende corona tal.

Læs den spændende pressemeddelelse omkring jobcentrenes manglende indsats i forhold til at skaffe arbejdskraft. Artiklen resulterede i tre forsidehistorier i uge 49. Vores mål er at lægge maksimalt pres på politikerne, så vi kan få mere arbejdskraft og flere lærlinge til malerfaget.

Nyhedsbrevet indeholder også en spændende medlemsartikel om Ivan Luffe, som du kan læse nedenfor.

Rigtig glædelig jul og godt nytår.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen
FORMANDEN HAR ORDET

Kære medlemmer
 
Så lakker året mod enden, og jeg håber alle får mulighed for at fejre julen uden for mange corona restriktioner.
 
Vi har sendt en pressemeddelelse ud omkring behovet for, at jobcentrene gør en større indsats for at skaffe dansk og udenlandsk arbejdskraft samt flere lærlinge. Det er grotesk, at vi betaler 7 mia. til jobcentrene i Danmark, og så er vi samtidig i tvivl om, hvad de egentlig laver. I hvert fald kan vi ved en hurtig gennemgang konstatere at mange af jer kunne bruge 3-5 malersvende og 1-2 elever med det samme, hvis det var muligt.
 
Alt for få elever
 
Vi er klar til at gå langt i bestyrelsen for at prøve at påvirke politikerne til handling. Vi ved, at mange unge mennesker ikke får en uddannelse – særligt i udkantsdanmark – og det på et tidspunkt hvor vi i håndværksfagene har et kæmpe behov for flere lærlinge. Det skal der gøres noget ved. Også voksenlærlinge er der et stort behov for, og der sover jobcentrene virkelig i timen. Ja faktisk har jeg mere på fornemmelsen, at de prioriterer at parkere de jobsøgende på kontanthjælp i stedet for at igangsætte en omskoling og en plads som voksenlærling.
 
Tak for året
 
Der skal lyde en stor tak fra bestyrelsen for 2021. Det har igen været et specielt år pga. corona med stor travlhed hos de fleste og det har været svært at få materialer. Vi håber den ting ændrer sig i 2022. 
 
Næste generalforsamling holdes den 22. april, så sæt gerne kryds i kalenderen allerede nu.
 
God jul og godt nytår.
 
Willi Becke
PRESSEMEDDELELSE


DI Byggeri Malersektionen mangler konkret

handling fra jobcentrene

 
DI Byggeri Malersektionen oplever en akut mangel på arbejdskraft i malerfaget og savner mere handling fra jobcentrene. Der er både brug for dansk og udenlandsk arbejdskraft og flere lærlinge.
 
”Vi oplever alt for lidt handling fra jobcentrene. Vi betaler 7 mia. kr. i Danmark for at drive jobcentrene, og alligevel er der meget lidt hjælp at hente, når vi henvender os. Ved en hurtig rundringning til en række af vores medlemmer i DI Byggeri Malersektionen svarer alle, at de kunne bruge 3-5 malersvende og 1-2 elever med det samme. Det synes jeg er grotesk og fortæller, hvor slemt det står til” udtaler formanden for DI Byggeri Malersektionen, Willi Becke.
 
Samarbejde med udenlandske jobcentre
 
Willi Becke ser en oplagt mulighed for, de danske jobcentre i at samarbejde med europæiske jobcentre omkring rekruttering af malersvende til Danmark. ”Det er en umulig opgave for den enkelte virksomhed at løfte, men det burde være ligetil for jobcentrene. Der kunne laves et formaliseret samarbejde med flere udenlandske jobcentre om at rekruttere malersvende til Danmark. Vi savner også hjælp til at få lavet cpr.nr., sygesikringsbevis mv. til de svende, der kommer hertil. Det er jo EU-borgere, så der bør ikke være nogen problemer i det, men det er en stor byrde at pålægge den enkelte malervirksomhed, og noget jobcentrene nemt kunne hjælpe os med.”
 
Alt for få elever
 
Willi Becke driver ud over formandshvervet i DI Byggeri Malersektionen, malervirksomheden Willi Becke Aps og nævner, at Vordingborg Kommune, hvor virksomheden ligger, har Danmarks laveste uddannelsesprocent. Han ser et generelt problem hos udkantsdanmark omkring unges uddannelser: ”Jeg er uforstående overfor den manglende fokus, der er på at motivere unge til at tage en uddannelse samtidig med, at vi skriger på lærlinge og arbejdskraft i håndværksfagene herunder malerfaget.”
 
Samtidig ser Willi Becke behov for flere voksenlærlinge i Danmark. Der er masser af virksomheder, der gerne vil have dem, og der er mange muligheder. ”Vi ser imidlertid ikke, at jobcentrene gør meget for at præsentere muligheden for de jobsøgende, og det er rigtig ærgerligt både for os som virksomheder og for de jobsøgende” slutter Willi Becke.


Læs artiklen i BygTek her
 
MEDLEMSPORTRÆT IVAN LUFFE, MØN


En Malermester af de særlige
 

Multikunstner er nok i virkeligheden mere betegnende for Ivan Luffe, som har drevet malervirksomhed i Stege på Møn siden 1985. Først kiggede de lokale lidt skævt til den tilflyttende Københavner, men det blev der hurtigt ændret på.
 
Ivan Luffe har lavet alt fra præsident i en motorcykelklub, til at drive restaurant og bryggeri, udleje butiksarealer, være foredragsholder, bestyrelsesmedlem og så lige malermester, som han i øvrigt fortsat er i en alder af 65 år og uden nogen gener overhovedet, som han stolt fortæller.
 
Da jeg ringede ham op for at lave et interview, havde jeg afsat 25 minutter, men det blev til en meget underholdende time fyldt med overraskelser.
 
Flügger butik ændrede det hele
 
Ivan havde været malermestre i en årrække og havde efterhånden en god forretning, da han besluttede sig for at kontakte Flügger for at få lavet en årsaftale. Efter Flügger først ikke regnede henvendelsen for noget fik piben en anden lyd. ”Jeg kunne godt mærke på konsulenten, at han troede, det var en meget lille forretning, men da han hørte behovet for maling på 1 mio. kr. om året, blev han pludselig meget interesseret, og spurgte om jeg ikke kunne tænke mig at åbne en Flügger butik. Det var jeg i første omgang ikke interesseret i men efter at have vendt det nogle gange, sagde jeg alligevel ja. Jeg købte en gammel nedrivningstruet købmandsgård...


Læs hele artiklen her
 
Hvis du ønsker, at din virksomhed skal være næste medlemsportræt,
så skriv til Helle på helle@simonsen-co.dk
Generalforsamling i Malersektionen
 

Næste generalforsamling er allerede programsat.

Sæt kryds i kalenderen den 22. april 2022.
Hvis du har ønsker til noget, vi skal sætte fokus på i nyhedsbrevet, så skriv meget gerne til helle@simonsen-co.dk.
Nye medlemmer

Vi er glade for at byde velkommen til følgende nye medlemmer:

Malerfirmaet Hass Christensen ApS 

Malerfirmaet Simonsen 
 
PAINTO Malerfirma ApS 

 
Generalforsamling i Tagmalerforeningen

DI Byggeri Tagmalerforeningen afholdte d. 19. november 2021 ordinær generalforsamling i Herning. Dette års generalforsamling adskilte sig fra tidligere generalforsamlinger, fordi det pga. Covid-19 ikke havde været muligt at afholde generalforsamling i 2020. Derfor skulle der afholdes hele 2 generalforsamlinger, både for 2020 og 2021.
 
Forsamlingen lagde derfor ud med gennemførelsen af generalforsamling for 2020. Her blev hovedparten af punkterne henlagt til den efterfølgende generalforsamling 2021 da generalforsamlingen for store deles vedkommende var forældet. Selve proceduren blev forklaret forsamlingen og sagsgangen var godkendt af DI´s juridiske afdeling.
 
Palle Jensen blev genvalgt som formand

Herefter tog forsamlingen fat på 2021 og gennemførte den fulde dagsorden med tilhørende debat. Forsamlingen valgte næstformand Jesper Kokholm til dirigent, formand Palle Jensen blev genvalgt for et år og bestyrelsesmedlem Keld Markussen blev genvalgt for et år. Begge blev valgt for et år pga. den manglende afholdelse af generalforsamling for 2020. Herefter genvalgtes bestyrelsesmedlemmerne Danny Kromanne og Kristian Kristensen - begge for 2 år. Simon Skjøde blev  genvalgt som bestyrelsessuppleant, og Gunnar Kristensen som revisor. Alle blev valgt med akklamation.
 
Efter velgennemførte generalforsamlinger var DI Byggeri Tagmalerforeningen vært ved en frokost og efterfølgende tog medlemmerne til den nærliggende skydebane til fælles hygge og lerdueskydning.

Hele arrangementet afsluttedes om aftenen hvor DI Byggeri Tagmalerforeningen inviterede på middag. Der blev hygget, talt og fagligt sparret til sent ud på aftenen.

Lars Eitmann
Gør det nu – anmeld arbejdsulykker
 
Arbejdstilsynet ønsker at sætte fokus på arbejdsulykker. Mange anmelder dem ikke, og derfor er der lavet temasiden www.gordetnu.dk, hvor du kan hente hjælp.
 
Er det overhovedet en arbejdsulykke?  
  
Kun halvdelen af alle arbejdsulykker bliver anmeldt, viser en undersøgelse fra Arbejdstilsynet og manglende viden om arbejdsulykker og tvivl om, hvornår ulykken er stor nok til at blive anmeldt er en af grundene.

Her er 5 ting, du skal huske, når du undersøger en arbejdsulykke: 
  1. Beskriv ulykken - hvad skete der
  2. Hvilke fysiske forhold førte til ulykken
  3. Undersøg, om I kunne have planlagt arbejdet på en anden måde 
  4. Kan ulykken ske andre steder på arbejdspladsen 
  5. Lær af ulykken, så I bedst kan forebygge
 
Læs mere om, hvordan du anmelder ulykker på www.gordetnu.dk

 
Kurser i DI Byggeri


Tilmeld dig eller en af dine ansatte til et af DI Byggeri's spændende og veltilrettelagte kurser. Du kan læse mere om det enkelte kurser ved at klikke på linket.

Kort om AB 18 - online
Tidspunkt: 20. januar

AB-vilkårene bliver anvendt i stor udstrækning, når der indgås aftaler om bygge- og anlægsopgaver. Derfor er det vigtigt at have styr på, hvad aftalerne indeholder af vilkår. Læs mere om kurset her: 
https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/kurser-og-arrangementer/sog-arrangementer/arrangementer/jura-og-overenskomster/kort-om-ab-18---online/

Kursus for byggeriets lærlinge
Tidspunkt: 24.-25. januar i Ebeltoft og 21.-22. marts i Greve.

Med afsæt i teori og øvelser, er formålet at klæde lærlingene endnu bedre på til at gå ansvarsfuldt til deres opgaver. Læs mere om kurset her: 
https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/kurser-og-arrangementer/sog-arrangementer/kurser/produktions--og-procesoptimering/kursus-for-larlinge/
Satser pr. 1. marts 2021

De generelle satser, der er gældende pr. 1. marts 2021 kan downloades her.

Har du spørgsmål omkring satserne, er du velkommen til at kontakte Lars Eitmann på tlf. 7216 0158, mobil 5218 5966 eller mail laei@di.dk.
Facebook
Website
LinkedIn
Malersektionen i Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106 - 1358 København K -
Tlf: 33 77 45 10 - Mail: clsp@di.dk


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
DI Dansk Byggeri Malersektionen · H.C.Andersens Boulevard 18 · Copenhagen V 1553 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp