Copy
MALERMESTERNYT
APRIL 2021
View this email in your browser
MALERSEKTIONEN FÅR ET FACE-LIFT

Vi arbejder intenst med både ny hjemmeside, nyt logo og en ny brochure, så det varer ikke længe før Malersektionen får et total face-lift. Samtidig arbejdes der på ny hjemmeside til Tagmalerforeningen. Vi håber, I tager godt imod det og glæder os til at præsentere det for jer.

Vores formand Dennis Eskildsen har et længere indlæg omkring for lave priser i faget og apellerer til, at vi alle står sammen om at hæve priserne - se nedenfor.

Læs også det spændende medlemsportræt af Jørn Johansen, som indeholder gode holdninger til hvervet.

Sidst men ikke mindst har DI Dansk Byggeri igangsat en ny kampagne for at sætte fokus på BygGaranti. Se den film som markedsføres på digitale medier i perioden 21. april til 5. maj og igen i uge 30 og 31 i nyhedsbrevet.


God læselyst!

Med venlig hilsen
Claus Spaabæk Malersektionen
FORMANDEN HAR ORDET

Kære medlemmer

Foråret er over os, lyset og varmen er kommet for at blive et stykke tid og gøre os endnu mere aktive. Corona er måske snart i dvale, så vi igen kan bevæge os frit rundt, være sammen med kolleger, familie og venner på den måde vi allerbedst kan lide. Jeg tror vi alle glæder os.
 
Jeg er blevet en gammel, knotten formand, eller måske er tiden bare ved at være klar til nye friske kræfter. Hvad er jeg så blevet knotten over? Efter at have været del af byggebranchen i 35 år, har vi som fag ikke lært en skid. Okay måske nok for meget og for groft udlagt, men noget har vi i hvert fald ikke lært.
 
Vi presser priserne helt i bund for derefter at kæmpe dag og nat for at komme i mål med tit meget lave avancer. Jeg skal absolut ikke hævde, at jeg ikke selv har været en del af disse lave priser, men det er slut nu. Jeg er for gammel og vil ikke tage kampen op mere. Hvorfor skal vi dog pine os selv, vores folk og vores underentreprenører og samtidig lave et 100 % godt og fejlfrit malerarbejde, for det er jo det, der kræves af os?
 
Kære medlemmer – vi skal ikke gå med på den leg mere! Vi er et stolt fag, der gerne laver om og om og om igen efter andre og os selv for at kunne aflevere, og hvem betaler for det - det gør vi selv!
 
Udbud til alt for lave priser
På det seneste har der været offentlige udbud og vel at mærke store udbud. Her vindes kontrakten typisk ved en vurdering af 3 kriterier, hvoraf prisen – typisk timepris - tæller 60 %. Gode gamle velrenommerede malervirksomheder er nu begyndt at tilbyde en svendepris på kr. 210 - 220 i timen, og det skal ifølge udbuddet være inklusiv alt - sociale tillæg, kontorhold, styring, transport, parkering mv. Hvad sker der? Hvorfor er vi så dumme, og hvorfor kan staten, kommunerne mv. ikke se, at det ikke kan lade sig gøre, men ok der var vist også noget med en udbytteskandale….
 
Min påstand er, at en malersvend ikke koster under kr. 220 – 240 i timen i ren udgift, så hvorfor gør vi det? Måske er jeg bare blevet for gammel…. Vi har et fantastisk fag. Lad os værne om det i fællesskab med vores svende og lærlinge og ikke undergrave det med alt for lave priser.
 
Ps. Ville ønske at DI og andre ville tage sådanne emner op. Og ja vi snakker fri konkurrence, og udbud der er udført af folk, der formentlig ikke ved hvad byggeri, vedligehold, malerarbejde rent faktisk er.
 
Jeg ønsker jer alle et dejligt forår og sommer.
 

Den gamle formand
Dennis Eskildsen
PORTRÆT AF JØRN JOHANSEN A / S


Medlemsportræt

Malermester Jørn Johansen startede virksomheden Jørn Johansen i 1988. Som søn af en murermester, fik Jørn tidligt vækket interessen for byggeri. Han tilbragte rigtig mange timer på et stillads sammen med sin far som barn, og derfor var det en helt naturlig vej ved valg af byggebranchen.
 
Virksomheden startede indenfor malerfaget og hurtigt hurtigt succes. De beskæftigede sig primært med dekorationer og marmoreringer og Jørn underviste i malerfaget herunder i ”gammel malerteknik” på Teknisk Skole. Med årene voksede virksomheden, og Jørn besluttede at tage DA's lederuddannelse. Den afsluttede han i 1993 og i 1995 ansatte han sin bror, der er bygningskonstruktør. I 1999 udvidede de forretningen med hovedentrepriser indenfor vedligeholdelse, renovering og til- og ombygning. Det er i dag deres største forretningsområde, og de har små 40 medarbejdere indenfor malere, murere, tømrere, bygningskonstruktører, og bygningsingeniør og lærlinge inden for alle fag. I 2002 omdannede han selskabet til et aktieselskab fra personlig ejet virksomhed.
 
Organisatorisk arbejde i 17 år
Jørn blev i 1993 valgt ind i bestyrelsen i Byggeriets Arbejdsgivere og i 2003 var han med til at etablere Dansk Byggeri herunder Malersektionen, som han blev formand for helt frem til 2010.


Læs hele artiklen her.

Hvis du ønsker, at din virksomhed skal være næste medlemsportræt,
så skriv til Helle på helle@simonsen-co.dk
Nye kurser i Malersektionen

Vi glæder os til at lancere 2 nye kurser. Kurserne  er i fuld gang med at blive planlagt, og der kommer information og tilmelding i næste nyhedsbrev. Sæt allerede nu X i kalenderen.

07. oktober 2021 Skimmel og fugt i byggeriet
Fugt i byggeprocessen er et stort problem som maler og kan have store konsekvenser.
 
11. november 2021 Kvalitetssikring
Kursus omkring kvalitetssikring for malervirksomheder, hvor vi kommer rundt om udførelse af kvalitetssikring og de mere juridiske aspekter.
Malersektionen og Handsonsimply.dk har

indgået partnerskab om kvalitetssikringsværktøj


Vi er glade for at fortælle, at der er indgået partnerskab med Handsonsimply.dk om et kvalitetssikringsværktøj til medlemmerne. Tilbuddet indeholder selve værktøjet samt kurser indenfor kvalitetssikring og ekstraarbejde og aftalen er en af markedets bedste:
 
Tilbud til medlemmer
  • Gratis og uforpligtende 14 dages prøveperiode med egen supportkonsulent
  • 20% rabat på vejledende udsalgspriser
  • Gratis oprettelse (spar 5.000 kr) – inklusiv:
         - Opsætning af eget design, så mails, aftalesedler, ks-rapporter med mere sendes i               eget design
         - Indlæsning af varelister (f.eks timesatser og materialer)
         - Fri adgang til oplæring/kursus hos egen support konsulent
  • 100% tilfredshed eller pengene retur, såfremt du ikke oplever en positiv effekt og derfor ønsker at opsige dit abonnement indenfor de første 2 måneder.
Ønsker du at høre mere, ring venligst på 7870 6699 eller gå ind på www.handsonsimply.dk
 
Vi håber meget, at tilbuddet er interessant for dig!
Kampagne for Byg Garanti

DI Dansk Byggeri har skudt en ny kampagne engang for at markedsføre Byg Garanti.

Det bærende element er denne filmen som også vil blive bragt i en kortere version blandt andet, hvor den kun omhandler malerfaget.

DI Lærepladsfællesskabet  

Danmarks største fællesskab for virksomheder, der uddanner lærlinge og elever. Skynd dig at tilmelde dig og få merchandise til at markedsføre, at I uddanner lærlinge, spændende arrangementer mv.

Hver morgen tager cirka 18.000 lærlinge og elever på arbejde i en DI-medlemsvirksomhed. Det vil vi gerne være valgt bedre til at vise omverdenen. Samtidig vil vi gerne lære af hinanden. Derfor har vi etableret Danmarks største fællesskab for virksomheder, der uddanner lærlinge og elever. Vi kalder det DI Lærepladsfællesskabet. Det er for alle DIs medlemmer:  Tilmeld dig
 

hendes Vi uddanner med stolthed 
Rigtig mange af jer tager allerede et stort uddannelsesansvar, og det skal vi være alternativt bedre til at vise frem. Derfor vil du, som nyt medlem af DI Lærepladsfællesskabet modtaget og velkomstpakke med merchandise. Det kan bruges til at markedsføre, at din virksomhed uddanner lærlinge og tager ansvar for, at vi i fremtiden også har dygtige faglærte.  

Viden og værktøjer 
Det skal være let, enkelt og give ved uddanne. Derfor får du som medlem af DI Lærepladsfællesskabet direkte adgang til spændende arrangementer, tip, tricks og ny viden om den gode læreplads. Hver måned afsender vi webinarer, hvor du kan blive logget på interessante temaer om lærlinge, altid og fremtidige virksomheder.  
 
Den 28. april er Praktikpladsen.dk under kærlig behandling, og vi vil løfte sløret for nye funktioner. Tilmeld dig og se kommende arrangementer her:  Sådan bruger du praktikpladsen.dk  
 
Hvordan sikrer vi os mod medarbejderes vanvidskørsel? 
 
Fra den 31. marts 2021 er der givet adgang til, at myndighederne kan konfiskere biler i tilfælde af vanvidskørsel. Vanvidskørsel kan f.eks. være kørsel med meget høje hastigheder eller kørsel, der bringer andre i livsfare. Reglerne er beskrevet nærmere i færdselsloven.
 
Bilen kan blive beslaglagt og solgt
Adgangen til konfiskation betyder, at politiet kan beslaglægge bilen og senere sælge den på auktion. Det gælder uanset, om bilen føres af ejeren eller af en anden person, f.eks. en medarbejder. Med de nye regler skal der som udgangspunkt ske konfiskation af en bil, som har været anvendt til vanvidskørsel.
 
Erstatningsansvar
Efter almindelige erstatningsretlige regler gælder det, at en medarbejder kan blive erstatningsansvarlig, hvis medarbejderen forsætligt eller groft uagtsomt påfører arbejdsgiveren et tab. 


Læs hele artiklen her.
Materialemangel og prisstigninger
 
De fleste håndværkvirksomheder oplever materialemangel. Det er nærmest umuligt at skaffe hvid isolering, uanset om man vil betale mere for det. Materialemangel er normalt ikke noget malerfaget har været ramt af, men flere leverandører har udsendt varsel om dette pga. svigtende leverancer af råvarer. Og der er varslet prisstigninger, som følge af stigende råvarepriser. Leverandørerne kalder det en force majeure-situation, hvilket vi i DI Dansk Byggeri er enige i.
 
Force majeure – tag forbehold
 
Vi anbefaler derfor, at der tages forbehold for leveranceproblemer, og de følger der er ift. hovedentreprenør/bygherre. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at force majeure ikke er en blivende situation. 

Læs hele artiklen her.
Nye medlemmer

Vi er glade for at byde velkommen til følgende nye medlemmer: 
 
Capital B Aps, Rønbjerg Alle 3, 3400 Hillerød
MM Teamet APS, Måløv Hovedgade 82E, 2760 Måløv
DM Malerfirma ApS, CO Darius Murajovas, Borgmestervangen 31, 2200 København N
MHM Gruppen Aps, Geminivej 45, 2670 Greve
786 Entreprenør-Gruppen Eriksen 92 A/S, Lange Løng 21, 4180 Sorø
Malermester Michael Ivø Aps, Birthevej 14, 4040 Jyllinge
Malerfirmaet HM Aps, Vølundsvej 65, 7500 Holstebro
Berthelsen HR Solution Aps, Vestermøllevej 40, 8380 Trige

 
Generalforsamling - ny dato
 
Generalforsamlingen i Malersektionen afholdes den:
 
24. september 2021

på hotel Copenhagen Admiral Hotel

Vi glæder os meget til at se rigtig mange af jer. Der kommer en invitation direkte i jeres postkasse med tilmelding.
Nilfisk støvsuger skal ikke bruges som

byggeplads støvsuger


Den seneste tid har Byggeriets Arbejdsmiljøbus fået henvendelser omkring en Nilfisk støvsuger, også kaldet skildpaddestøvsugeren. Støvsugeren bruges tilsyneladende bredt i branchen.
 
Ved kontakt til Nilfisk gjorde de det klart, at støvsugeren helt generelt ikke er egnet til brug i byggebranchen. Den er hverken M- eller H-klassemærket, der kan ikke købes egnet filter eller støvsugerposer til at opsamle byggestøv (respirabelt kvarts- og løvtræs-, blymalingsstøv og asbest), og selve konstruktionen er ikke egnet til at håndtere byggestøv.
 
Derfor skal der lyde en opfordring til, at I tjekker jeres støvsugere, og hvis jeres virksomhed har en sådan støvsuger, så tjek venligst hvilken mærkning og filter den har. Hvis alt ikke er i orden, skal støvsugeren ikke bruges til byggepladsbrug.
 
Ligeledes skal der lyde en opfordring til at spørge ind til, hvis I ser støvsugere af denne karakter ude på pladserne, så der kun bruges støvsugere beregnet til byggepladsbrug.

                 
Online kurser i DI Dansk Byggeri

Se kursuskatalog ved tryk på billedet.
Satser pr. 1. marts 2020 og 1. januar 2021

De generelle satser, der er gældende pr. 1. marts 2020 kan downloades her.

Ændring af sats til Sundhedsordning pr. 1. januar 2021

Pr. 1. januar 2021 ændres satsen for indbetaling til Malernes Sundhedsordning fra kr. 30 pr. medarbejder til kr. 34,25 pr. medarbejder.

Har du spørgsmål omkring satserne, er du velkommen til at kontakte Claus Spaabæk på tlf. 3377 4510 eller mobil 5218 5907.

 
Facebook
Website
LinkedIn
Malersektionen i Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106 - 1358 København K -
Tlf: 33 77 45 10 - Mail: clsp@di.dk


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
DI Dansk Byggeri Malersektionen · H.C.Andersens Boulevard 18 · Copenhagen V 1553 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp