Copy
Bekijk deze e-mail in je browser

 


 NIEUWSBRIEF 2 - FEBRUARI 2021

School voor praktijkonderwijs

Voorwoord

Het kalenderjaar 2021 is spectaculair begonnen. Veel leerlingen gingen weer over naar online onderwijs. Gelukkig mochten de examenklassen en het praktijkonderwijs na de kerstvakantie wel op school starten. Tot het bericht op dinsdag 12 januari dat ook de leerlingen onderling 1,5 meter afstand moesten gaan houden. Een hele puzzel voor de docenten, want Arkelstein wil dat de leerlingen zoveel als mogelijk naar school komen. En dat is gelukt! 80% van de lessen kunnen op school plaatsvinden, de overige lessen zijn online thuis. 

En toen sloeg het weer om. De school ging dicht en stapte weer over op online onderwijs. Eerst een flinke lading verse sneeuw, waardoor veel wegen onbegaanbaar waren. En een week later ijzel, waardoor de wegen spekglad werden. Tot twee keer toe de beslissing moeten nemen om vanwege de veiligheid dicht te gaan. Iets wat we als school juist niet willen. De collega’s hebben hier verderop in de nieuwsbrief nog een mooi stukje over geschreven.  
Gelukkig was de sluiting niet gerelateerd aan Corona. Ook deze week zijn er geen leerlingen en personeelsleden positief getest. We blijven dit hopelijk nog steeds zo vasthouden. Arkelstein is hierin behoorlijk uniek. Vanaf februari 2020 zijn maar 2 collega’s en 7 leerlingen positief getest geweest. En dit heeft geen consequenties gehad, omdat een ieder al in quarantaine was.  

Ondertussen heb ik stiekem ook genoten van het prachtige winterweer. Wat zag de wereld er even anders uit. Leerlingen die sneeuwballen aan het gooien waren. De prachtige engeltjes die in de sneeuw verschenen. Een paar leuke experimenten en uitdagingen voor de leerlingen door mentoren ingebracht. En velen van ons hebben zich ook gewaagd op het ijs. Iedereen leek weer een stuk vrolijker.  

En nu op naar de lente. De komende week mogen we in de vakantie al genieten van heerlijke temperaturen en de zon. Ondertussen kijken we ook verder naar de toekomst. Er zijn het afgelopen jaar veel ontwikkelingen geweest. We willen heel graag het goede blijven behouden, vandaar dat er op dinsdag 13 april een extra studiedag is ingepland, zodat de leerlingen in schooljaar 21-22 kunnen genieten van kansrijk onderwijs.  
Iedereen een fijne vakantie gewenst. En tot maandag 1 maart.  

 

Lia Suurd 

Directeur Arkelstein 

Toppers

Lieve leerlingen,

En nu hebben we weer een ander rooster……..
omdat we anders met teveel leerlingen bij Praktijk zijn…….
En weer een ander rooster, omdat de praktijkdocenten werken aan ons IOP……..
En weer een ander rooster, omdat het sneeuwt…..
En weer een ander rooster, omdat het code Rood is……
En weer een ander rooster, omdat de mentor gaat werken aan ons IOP…..
En…….

Zo trots op jullie!!
Ondanks alle gekke roosters en thuiswerken en weer een mailtje en weer een app van Juf of Meester.

Jullie doen het geweldig!


Groetjes van jullie mentoren


 

Heel Arkelstein bakt....

De foto’s van de onderstaande taartjes en bonbonnetjes zijn gemaakt door de leerlingen uit fase 3 die Wik (werken in de keuken) hebben. Een keer per jaar mogen zij een taart of iets dergelijks uitkiezen om voor thuis te maken. Kijk hier wat er onder andere is gemaakt; lekkere Oreobonbonnetjes, smeuïge chocoladetaart, plakkerige stickey toffee taart met caramelsaus, een supermooie Twixtaart en een lekkere verse aardbeienslagroomtaart. De leerlingen hebben hun best gedaan en mogen trots zijn op hun resultaat.

 

Algemene data

  • 22 t/m 26 februari: voorjaarsvakantie
  • 2 april: studiedag, lesvrij. (Goede vrijdag) Stages gaan door.
  • 5 april: Tweede Paasdag
  • 13 april: studiedag, lesvrij. Stages gaan door.
  • 26 april t/m 7 mei: meivakantie
  • 13 t/m 14 mei: Hemelvaart
  • 24 mei: Tweede Pinsterdag
  • 28 mei: studiedag, lesvrij. Stages gaan door.
  • 29 juni: studiedag, lesvrij. Stages gaan door.
  • 12 juli t/m 20 augustus: zomervakantie


Leerling in opleiding.

Binnen Arkelstein worden leerlingen opgeleid tot baliemedewerker.
Zij volgen zowel theorie- en praktijklessen bij de les BBMW(Branche-BalieMedeWerker). Het echte oefenen doen zij op de administratie van school.
Het kan dus zijn dat u ’s ochtends of ’s middags een leerling aan de telefoon krijgt. Zodra de leerling de telefoon aanneemt stelt zij zich ook voor als “een leerling van Arkelstein”.
De leerling is aan het oefenen om meerdere taken tegelijk uit te voeren. Zoals het bezoek ontvangen aan de balie, de telefoon aannemen, een kopie maken of een andere taak.
De docent is altijd aanwezig om de leerling te begeleiden.


Het stageteam.

Nieuws fase 3

 Fase 3

De voorjaarsvakantie staat voor de deur. We zien aan de leerlingen dat een week vakantie nodig is. De afgelopen weken zijn de leerlingen uit AF3A en AF3B druk geweest met het maken van TOA-toetsen. Deze toetsen geven aan welk niveau een leerling heeft en of dit voldoende is om volgend schooljaar te kunnen starten met het inkooptraject. Daarnaast is er in fase 3 een groot aantal leerlingen van stageplaats gewisseld en hebben sommige leerlingen er een stagedag bij.

Na de voorjaarsvakantie starten voor acht leerlingen de branchegerichte cursus VCA. Deze leerlingen krijgen een onderdompelingsweek en doen diezelfde week nog examen. We wensen deze leerlingen veel succes!

Ook in de week na de voorjaarsvakantie hebben de docenten van fase 3 een vergadering staan. De leerlingen zijn dan op donderdag 4 maart het eerste tot en met het derde uur vrij als zij theorie hebben. Mocht een leerling een praktijkvak hebben, bijvoorbeeld schilderen, dan gaat dit wel door.

Verder zijn de leerlingen de week na de voorjaarsvakantie ’s middags vrij van de theorie, zodat de docenten de IOP’s kunnen schrijven. In die week krijgen  leerlingen ouder(s)/verzorger(s) een uitnodiging voor het IOP-gesprek. De IOP-gesprekken zullen weer via Teams worden gevoerd. Daarom vragen we u om nu alvast met uw zoon of dochter te kijken of Teams nog op de mobiel of laptop staat.

 

Facebook
Website
Redactie: Team Communicatie Arkelstein
info.arkelstein@ettyhillesumlyceum.nl