Copy
Bekijk deze e-mail in je browser

 


 NIEUWSBRIEF 2 - DECEMBER 2020 

School voor praktijkonderwijs

Voorwoord

Wat een bijzonder jaar dat wij met z'n allen niet zo snel meer zullen vergeten. Vanaf half maart heeft bijna alles in het teken gestaan van Corona. Van een volledige lockdown, naar kleine lesgroepen en vervolgens weer volledig open. En nu zo aan het einde alsnog een lockdown. Ik heb met veel bewondering gekeken naar de veerkracht van zowel de leerlingen, de ouders als de medewerkers. Want wat hebben wij het met elkaar goed gedaan. En wat hebben wij het afgelopen jaar veel geleerd.
Wij dachten eerst dat het onmogelijk was om thuis onderwijs te verzorgen, maar veel leerlingen hebben laten zien dat dit mogelijk was. Ook hebben wij op Arkelstein laten zien klaar te staan voor de ander. Veel activiteiten zijn door leerlingen ondernomen. Een paar worden ook in deze nieuwsbrief beschreven en zijn natuurlijk nog steeds te volgen op Facebook en Instagram
Toch hebben we gemerkt dat het op school leuker is. Want de sociale contacten zijn ook belangrijk en de uitleg van de docent is in het echt toch fijner. Vandaar dat wij na de vakantie op 5 januari weer volledig open zullen zijn. Alle lessen worden op school gegeven. Vrijdag 18 december ontvangt u hier nog een brief over. Ik verheug mij erop alle leerlingen en collega's in het nieuwe kalenderjaar weer te zien.
Ik wens bij deze dan ook iedereen fijne feestdagen. Rust goed uit in de vakantie. Blijf gezond en tot 2021!
 
 

Lia Suurd 

Directeur Arkelstein 

 

Algemene data


 • 21 december t/m 1 januari: kerstvakantie
 • 26 januari: studiedag, lesvrij. Stages gaan door.
 • 22 t/m 26 februari: voorjaarsvakantie
 • 2 april: studiedag, lesvrij. Stages gaan door.
 • 5 april: Tweede Paasdag
 • 26 april t/m 7 mei: meivakantie
 • 13 t/m 14 mei: Hemelvaart
 • 24 mei: Tweede Pinsterdag
 • 28 mei: studiedag, lesvrij. Stages gaan door.
 • 29 juni: studiedag, lesvrij. Stages gaan door.
 • 12 juli t/m 20 augustus: zomervakantie
 

Examen


Sinds begin oktober hebben diverse leerlingen na schooltijd extra lessen gevolgd. Zij waren door het vervallen van de lessen voor de zomervakantie niet in staat geweest examen te doen. Veel leerlingen hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt. Alle leerlingen die op zijn gegaan, zijn ook geslaagd voor het examen. Een prachtige prestatie. Van harte gefeliciteerd.
Er is examen gedaan in:
 
 • baliemederwerker
 • het RAS schoonmaak examen
 • heftruck
 • werken in het schoolmagazijn
 • orderpicken
 
Daarnaast is de eerste lichting die dit schooljaar heftruck heeft gevolgd ook geslaagd. 
Helaas is het examen bandenwissel weer uitgesteld door het examenbureau. We hopen dat ook deze leerlingen zeer binnenkort examen mogen doen. De leerlingen zijn er in ieder geval klaar voor!
Wij gaan ervan uit dat de huidige leerlingen die Branchegerichte cursussen volgen, volgens planning examen gaan doen. 

De Bloemendal

Vrolijke gezichten bij woonzorgcentrum ‘De Bloemendal’

Een stralende lach op de gezichten van de bewoners van woonzorgcentrum ‘De Bloemendal’.
Een kerstattentie in de vorm van een high-tea box, verzorgd door de leerlingen van MatchPOinD (samenwerking tussen scholen Arkelstein (school voor praktijkonderwijs) en De Linde(voortgezet speciaal onderwijs), werd goed ontvangen door bewoners van ‘De Bloemendal’. ‘’Even iets lekkers om de bewoners in het zonnetje te zetten in deze lastige tijd’’.

Op stage!

Melvin spreekt iedereen aan: "Wilt u een mondkapje op doen? Wij vinden het erg fijn als u dit doet, het is voor ons veiliger."
In onderstaande link kunt u het hele artikel lezen.
https://www.destentor.nl/deventer/winkelen-met-een-mondkapje-lekker-anoniem-maar-dat-contactloos-betalen-gaat-dus-helemaal-mis~aa9fad2f/

Kerstattentie Stagebedrijven

Zoals elk jaar zijn er ook in dit schooljaar weer attenties samengesteld voor onze stagebedrijven.  

Dit is gedaan door de deelnemers van het MatchPOinD trainingscentrum. De deelnemersgroep bestaat uit leerlingen van Arkelstein praktijkonderwijs en de Linde vso. Deze en volgende week gaan de stagedocenten de attenties bij hun relaties bezorgen. 

Ondanks de corona-pandemie hebben de meeste bedrijven/instellingen toch mogelijkheden gevonden om de stages voor onze leerlingen door te laten gaan. De leerlingen zijn daar enorm blij mee! Er zijn maar liefst 105  leerlingen die een mooie plek hebben gekregen. De leerlingen lopen stage in verschillende sectoren zoals: verkoop en retail, techniek (bouw, garages, schilderen), facilitaire diensten, groen, productie, logistiek, horeca. Van deze laatste sector heeft helaas een groot deel haar deuren, tijdelijk, moeten sluiten.  

We danken alle bedrijven nogmaals voor het beschikbaar stellen van de stageplaats maar bovenal voor de fijne samenwerking! 

Fase 2

Bericht van Fase 2
Iedereen weet dat het krijgen van een kerstpakket altijd erg leuk is, maar de leerlingen van fase 2 weten nu ook hoe leuk het is om die kerstpakketten zelf te maken!
Zes weken lang, elke dinsdag tijdens de groepsstage van 10 tot 12, zijn zo’n 30 leerlingen hard aan het werk geweest om 650 kerstpakketten te maken voor al het personeel van alle Etty Hillesum scholen.
Dozen vouwen, dozen plakken, dozen vullen met lekkere en leuke dingen, dozen sjouwen, naamstickers op de dozen en wegbrengen van de dozen naar de verschillende scholen.
Toen we in oktober al begonnen met de eerste voorbereidingen voor de kerstpakketten, vonden de leerlingen dat wel heel erg vroeg. Maar nu snappen ze waarom je op tijd aan dingen moet beginnen.
Alle Harde werkers van de groepsstage worden door ons hartelijk bedankt voor die mooie kerstpakketten. Ook namens al het personeel van alle Etty Hillesum scholen.
Groeten, mentoren Fase 2

Therapie paardjes

Op vrijdagmiddag hebben we VT Therapiepaardjes. Hier hebben ze verschillende pony’s zoals kleine mini Shetlandpony’s  en grotere IJslandse pony’s. We moeten dan iedere week eerst de mest scheppen en ook eten geven. Daarna mogen we ze poetsen met speciale borstels. We hebben ook twee keer gewandeld met de pony’s. Dan mogen we een pony uitkiezen en deze een halster omdoen. We lopen dan met onze pony aan de hand een stukje door het bos en ook nog een keer over de dijk.
We gingen ook een keer oefenen in de roundpen om de pony zelf  te sturen met je stem en je houding. Het was heel leuk en ook stoer.
 
De leerlingen van VT en juf Nijdam

Ouderraad zoekt u!

 De ouderraad en Arkelstein hebben u nodig. 
 

Arkelstein wil graag weten hoe u als ouder over de school denkt. Hoe we Arkelstein (nog) aantrekkelijker kunnen maken voor de leerlingen. Of dat er aanpassingen nodig zijn in ons onderwijsaanbod. Uw stem is van groot belang. 

Kortom: we kunnen wel versterking gebruiken… grijp uw kans en kom ook in de ouderraad! We vergaderen zes keer per jaar op maandagavond en zijn we aanwezig op het open huis en ondersteunen we waar nodig. De eerste vergadering is maandagavond 5 oktober om 19.00 uur op Arkelstein. 

U kunt zich opgeven via: l.suurd@ettyhillesumlyceum.nl 

Facebook
Website
Redactie: Team Communicatie Arkelstein
info.arkelstein@ettyhillesumlyceum.nl

Wil je aanpassen op welke wijze je deze nieuwsbrief wil ontvangen? Je kunt hier je voorkeuren aanpassen of hier uitschrijven