Copy
Bekijk deze e-mail in je browser

 NIEUWSBRIEF 11 december 2020 

School voor Persoonlijk Leren en Talentonderwijs

 

Corona Update

Periodiek brengen wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom corona.

In de diverse media van Deventer en omstreken hebt u al een heleboel over verschillende locaties van het Etty Hillesum Lyceum kunnen lezen.
Ook op Het Stormink hebben we te maken met een toename van het aantal positief geteste leerlingen. Aan het begin van deze week werden we overstelpt met telefoontjes. De wachttijd aan de telefoon was daardoor regelmatig langer dan u van ons gewend bent. Vooral vlak na het weekend kwam er een aantal berichten van leerlingen die thuis bleven omdat zij klachten hadden. In veel gevallen zijn leerlingen getest. In totaal hebben wij deze week bericht gekregen van 35 leerlingen die positief getest waren. Telkens hebben we de klas van betreffende leerlingen op de hoogte gebracht. Het is belangrijk dat u altijd afgaat op informatie die u van ons ontvangt en niet op berichten die u in uw omgeving hoort.

Bij besmettingen in de klas van uw zoon of dochter wordt u altijd geïnformeerd.
Ook al is de kans op besmetting op school gering, we kunnen niet uitsluiten dat leerlingen die in het weekend in nauw contact zijn geweest met elkaar, op school ook het virus kunnen verspreiden. Voor 3 klassen hebben we preventief de keuze gemaakt om de leerlingen gedurende 5 dagen thuisonderwijs te bieden. In die klassen waren 4 of meer leerlingen positief getest. De afgelopen dagen bleken en in deze klassen nog enkele leerlingen meer positief te zijn, dus we hebben een goede keuze gemaakt!
In elk corona-bericht dat naar ouders en leerlingen gaat, zit een link naar een brief van het RIVM. Daarin wordt (onder andere) uitgelegd wanneer er nou wel of niet sprake is van nauwe contacten. Omdat we gelukkig ook nog heel veel klassen hebben zonder leerlingen met corona, sturen we die link ook hierbij graag mee! Lees die uitleg hier.

Van het personeel zijn momenteel 5 collega’s afwezig vanwege een besmetting met het covid-virus. Daarnaast was een groep van 8 docenten afwezig omdat zij op een testuitslag moesten wachten, omdat er iemand in huis besmet was, of omdat de corona-melder-app een quarantainewaarschuwing gaf. Met behulp van onze onderwijsassistenten en andere collega’s die klassen opvingen waren de docenten wel in staat om vanuit huis les te geven. Iets wat een hele nieuwe dimensie aan het lesgeven heeft gebracht.

We hebben nu te maken met veel bijzondere aanpassingen aan ons onderwijs. Als een leerling of een docent niet op school kan zijn, kan de les in veel gevallen gewoon doorgaan. Omdat we daar nu best veel mee te maken hebben, hebben we voor iedereen de belangrijkste punten rondom het afstandsonderwijs op een rijtje gezet.

Met behulp van dit overzicht weet elke leerling en elke ouder precies wat hij of zij moet doen bij online-lessen. Bewaar de bijlage goed! 

Ook na de kerstvakantie kunnen we nog te maken krijgen met online-lessen.


Inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige

Zoals jullie misschien weten, houdt de Jeugdverpleegkundige van de GGD, Mathilde Groothedde, maandelijks op school een spreekuur. Je kunt hier, zonder afspraak, gebruik van maken. Ook je ouder(s)/verzorger(s) kunnen contact opnemen met haar.
Klik hier voor meer informatie. 


 
Facebook
Website
Instagram