Copy

Nieuwsbrief #22

  1. 't Komt er aan! 
  2. 't Is alweer voorbij
  3. Wist je dat onze vzw ...? 
  4. Onze bewoners beleven! 
  5. Vrijwilligerswerk in Zonnestraal
  6. De sponsorhoek
  7. Vacatures
Lees de complete nieuwsbrief gemakkelijker via je browser. Klik hier.
Website Website
Facebookpagina Facebookpagina
LinkedIn pagina LinkedIn pagina
Zonnestraal video's Zonnestraal video's
Onthaaldienst Onthaaldienst
1. 't Komt er aan!
Agenda 2023
Hier vind je het overzicht van de activiteiten die bij Zonnestraal op de planning staan in 2023. Noteer de bezoekzondagen en evenementen alvast in je agenda want we hebben jou er graag bij!

Vanaf 26/01/2023 opent Café De Kroon opnieuw wekelijks op donderdag zijn deuren van 14u tot 17u.
 
2. 't Is alweer voorbij
Jubileum 70 jaar Zonnestraal
Op vrijdag 25 november hebben we het 70-jarig jubileum van Zonnestraal gevierd. Deze avond werd ingeluid met een algemene zitting waarbij we terugblikten op de rijke geschiedenis van Zonnestraal. De avond werd afgesloten met een spetterende receptie! Het was een zeer geslaagde editie met talloze overdonderende reacties van bezoekers. We kunnen terugblikken op een historische avond om trots op te zijn.

Tijdens het jubileum werd onze outdoor tentoonstelling ‘Route 70’ officieel geopend. We nodigen jou van harte uit om de komende maanden onze tentoonstelling te komen ontdekken via de kunstwerken en kijkpunten van onze wandelroute. Via de onderstaande knop kan je het grondplan met de wandelroute bekijken. Je kan ook een exemplaar van het Route 70 boekje opvragen aan ons onthaal.
 
Bekijk wandelroute
3. Wist je dat onze vzw...?
... een Stint Pickup gebruikt?
Onze technische ploeg werkt nu met een Stint Pickup! Dit is een multifunctioneel elektrisch voertuig dat in november werd geleverd vanuit Nederland. De Stint Pickup is heel handig om materiaal mee te vervoeren en de grote afstanden op ons domein mee te overbruggen.
 
... samenwerkt met ‘koester je kern’?
Heb je al gehoord van 'koester je kern’? Dit is een initiatief van vier Lennikse burgers die werk maken van meer groen en natuur in de Lennikse dorpskern. Als co-promoter van dit project zetten wij ons actief in op groenbeleving voor onze bewoners en de vergroening van ons domein. Onze cliënten hebben meegewerkt aan de pakketjes met bloembollen voor de ‘bussen en bollen’-actie. Onze aula werd ook ter beschikking gesteld voor hun infoavond ‘Buurten voor natuur’. Wij kijken uit naar verdere samenwerking met ‘koester je kern’!
 
... stages organiseert voor studenten in ‘t Werkpunt?
’t Werkpunt ondersteunt mensen met een arbeidsbeperking in het vinden en onderhouden van een zinvolle arbeidsmatige activiteit. Elke woensdag lopen de studenten van IBSO De Horizon Aalst stage in ons atelier. Zo worden er groeikansen gevormd en zetten ze een eerste stap in de arbeidsmarkt. Hier zie je ze in actie!
 
4. Onze bewoners beleven!
Camille aan het woord: De Kroon kersteditie

Op zondag 11 december kon je een gezellige namiddag doorbrengen in Café De kroon met hun kersteditie. Deze activiteit stond helemaal in teken van de kerstperiode. De refter was heel mooi versierd en op de tafels stonden lampen met rendieren op. Er was een kerstmarkt met verschillende standjes waar je mooie zelfgemaakte dingen kon kopen. Er was ook veel lekkers om te eten en te drinken, maar wat echt telde is dat je samen kon zijn met de mensen die je lief hebt en een leuk babbeltje kon slaan. Ik vond het een toffe namiddag die zeker voor herhaling vatbaar is!

Kersttoneel en bewonersvergadering
Op vrijdag 16 december stonden de leerlingen van De Kleine Prins op de planken in de theaterzaal van Zonnestraal. Ze speelden een hartverwarmend kersttoneel voor onze bewoners. Het publiek was laaiend enthousiast en gaf de leerlingen bij het slotlied een staande ovatie!

Na het kersttoneel gingen de feestelijkheden verder in de namiddag. Tijdens de jaarlijkse bewonersvergadering blikten de cliënten terug op het voorbije jaar en zorgde Ruben voor live kerstmuziek met ons kerstkoor! De vergadering werd afgesloten met een gezellige receptie en de bewoners hebben getoost op het nieuwe jaar. 
Camille aan het woord: uitstap cinema

Op vrijdag 25 november zijn we met de groep van dagcentrum naar de cinema in de stad Gent geweest. We zijn in de ochtend vertrokken met de bus. Toen we daar arriveerden hebben we ons geparkeerd en zijn we uitgestapt. Klaar voor een goede wandeling richting het restaurant Homblé voor een lekker middagmaal.

Ann was onze gids om ons naar daar te begeleiden maar we kenden de stad niet zo goed. We zijn even verkeerd gelopen waardoor het wat langer heeft geduurd dan gepland. Gelukkig zijn we er geraakt en hebben we genoten van het lekkere eten. Restaurant Homblé is een aanrader. 

Daarna hadden we weer voldoende energie om naar de Kinepolis te stappen voor een film te kijken, genaamd ‘Strange World’. Het was een leuke film vol spanning, liefde en avontuur. Toen het gedaan was zijn we terug met de bus naar Zonnestraal gereden. We waren moe maar heel blij met deze mooie uitstap. Graag bedanken wij Anja, An en Nathalie voor de begeleiding en hopelijk komen er nog zo een toffe uitstappen aan. We hebben er echt enorm van genoten!

Weetjes over Gent:
Wist je dat sommige straatnamen met dieren te maken hebben zoals de Leeuwstraat, de Tijgerstraat en de Olifantenstraat?

De Kroon Driekoningen
Op zondag 8 januari hebben we Driekoningen gevierd in Café De Kroon. De bezoekers konden smullen van heerlijk driekoningengebak en we kregen bezoek van Serenata! Deze enthousiaste zangeressen brachten ambiance met hun prachtige stemmen en swingende repertoire. Het was een fijne namiddag met lekkere hapjes, mooie muziek, een gezellige sfeer en goed gezelschap. Kortom, een geslaagd feest om niet snel te vergeten!
 
5. Vrijwilligerswerk in Zonnestraal
Teambuilding voor bedrijven
In november heeft het bedrijf Mondelez een teambuilding georganiseerd bij Zonnestraal. Een enthousiast team kwam bij ons kuisen, strijken en onze snoezelruimte kreeg een likje verf. Wij willen Mondelez graag bedanken voor dit initiatief en de vrijwilligers voor hun inzet!

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk of wil je ook een teambuilding organiseren met je bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op met vrijwilligerscoach An De Neve via 0491 71 69 91 of andeneve@zonnestraalvzw.be.
 
Lees ons vrijwilligersaanbod
6. De sponsorhoek
Fifty One Halle zamelt 12.500 euro in voor 10 goede doelen
Fifty One Halle is een serviceclub die activiteiten organiseert om sociale organisaties in de regio te steunen. Deze organisatie zamelde 12.500 euro in met verschillende acties zoals een kaasavond en een champagneverkoop. De opbrengst hebben ze verdeeld onder 10 goede doelen, waaronder ook Zonnestraal! Dankzij deze schenking kunnen wij een drumstel aanschaffen voor onze muziektherapie. Bedankt Fifty-One Halle voor jullie steun!
 
Rotary steunt Zonnestraal met eetfestijn
Op zondag 6 november staken enkele bewoners en begeleiders van studio-wonen hun handen uit de mouwen op het eetfestijn van Rotary Ninove-Dendervallei. Ons team hielp mee met het afruimen en de afwas. Het eetfestijn werd gehouden ten voordele van Zonnestraal en jeugdwelzijnswerkorganisatie Habbekrats in Ninove. Rotary kon terugblikken op een geslaagde editie van hun eetfestijn en wij zijn enorm dankbaar voor hun steun!
 
Lions Club Zenne en Zoniën sponseren een tillift
Lions Club heeft onze vzw gesponsord met een actieve tillift. We zijn een nieuw zorgatelier aan het uitbouwen met een atelierruimte, een verzorgingshoek en een rustgedeelte voor snoezelactiviteiten. Een actieve tillift is een belangrijk hulpmiddel voor cliënten die moeilijk kunnen rechtstaan vanuit een liggende of zittende positie. Dankzij de tillift kunnen deze cliënten hun mobiliteit behouden. We zijn heel dankbaar voor de investering van Lions!
 
After Work party in ABC-drukkerij
Vrijdag 9 december organiseerde Ronde Tafel 74 Ninove een After Work party bij ABC-Drukkerij. De opbrengst van dit evenement ging naar Zonnestraal. Dit was dus reden genoeg om een feestje te bouwen! Sfeer en ambiance was verzekerd met de massale opkomst van ruim 480 feestvierders. Bedankt Ronde Tafel 74 Ninove voor het topfeest!
 
7. Vacatures
Ben jij op zoek naar een job in de zorgsector waar je jouw talenten ten volle kan ontplooien? Neem dan eens een kijkje naar onze VDAB vacaturepagina! Wij zijn nog op zoek naar enkele gemotiveerde medewerkers die het verschil willen maken voor onze cliënten.
 
Bekijk onze vacatures
Copyright © 2023 Zonnestraal vzw, Alle rechten gereserveerd.


Wil je het ontvangen van deze nieuwsbrief aanpassen?
--> update jouw voorkeuren of schrijf je uit

Email Marketing Powered by Mailchimp