Copy

Nieuwsbrief #21

  1. 't Komt er aan! 
  2. Wist je dat onze vzw...? 
  3. Onze bewoners beleven! 
  4. Vrijwilligerswerk in Zonnestraal
  5. De sponsorhoek
  6. Vacatures
Lees de complete nieuwsbrief gemakkelijker via je browser. Klik hier.
Website Website
Facebookpagina Facebookpagina
LinkedIn pagina LinkedIn pagina
Zonnestraal video's Zonnestraal video's
Onthaaldienst Onthaaldienst
1. 't Komt er aan!
Kick-off Route 70
Op vrijdag 25 november zal onze outdoor tentoonstelling officieel geopend worden tijdens het jubileum '70 jaar Zonnestraal'!

Ben je benieuwd naar de oorsprong van onze vzw? Kom 70 jaar Zonnestraal ontdekken via de kunstwerken en kijkpunten van Route 70. Noteer 25 november zeker in je agenda want dit wil je niet missen!
 
2. Wist je dat onze vzw...?
... helemaal mee is met VR-therapie?
Vorige week kwam het VR-team van Artevelde Academy Gezondheid en Zorg langs om onze therapeuten en cliënten te coachen. Dankzij deze technologie kunnen we zelf VR-therapie ontwikkelen op maat van onze cliënten. Tijdens deze samenwerking werd er ook een promo-filmpje gemaakt dat binnenkort zal verschijnen. Hou zeker onze sociale media in de gaten!
... een nieuwe reporter heeft?
Maak kennis met Camille! Zij is een enthousiaste jonge dame die met haar vlotte pen graag haar ervaringen in Zonnestraal met je deelt. Lees zeker verder want Camille maakt haar debuut in deze nieuwsbrief!
3. Onze bewoners beleven!
Complimentjes voor elkaar
Twee enthousiaste begeleidsters van woongroep 'CD-EF' organiseerden maandag 15/8 een toffe activiteit voor hun bewoners: "Elke bewoner mocht 'een dikke duim' met een complimentje aan iemand anders geven, waarna die persoon van iedereen een applaus kreeg voor het compliment.
 
Het was fijn om te horen hoe ze elkaars werk en persoonlijkheid apprecieerden! Alle dikke duimen hangen nu omhoog aan de deur van onze leefgroep. Nadien genoot iedereen van lekkere frietjes en verse smoutebollen!" (Shana & Joline)
Steven aan het werk in OKay Lennik
Zag jij Steven al aan het werk in OKay Lennik? Hij kwam hier terecht via onze jobcoach. Deze dienst zendt onze cliënten uit naar werkplekken waar ze hun talenten kunnen ontplooien en een zinvolle dagbesteding hebben buiten onze campus. Steven kan dankzij dit initiatief enkele dagen in de week werkplekleren bij OKay Lennik. Zo zetten wij een mooi stapje richting inclusie!
Groepsuitstap naar Nieuwpoort
Afgelopen zomer werden de cliënten van ons AMA-atelier 't Werkpunt getrakteerd op een uitstap naar Nieuwpoort. Ze maakten eerst een wandeling op de dijk, gevolgd door een middagmaal en een leuke boottocht. Deze teambuilding werd georganiseerd als bedanking voor hun inzet, omdat de boog niet altijd gespannen moet staan!
Camille aan het woord: Zomerbar 2022
Op zondag 18 september 2022 vond er in Zonnestraal de Zomerbar plaats, waar iedereen een gezellige namiddag kon doorbrengen. Aan de ingang werd je warm onthaald en kreeg je een plannetje met wat er allemaal te doen was. In de refter kon je genieten van een hapje en een drankje. Je kon ook buiten zitten als je wou, want er waren tenten voorzien tegen slecht weer. Er waren leuke activiteiten die dag zoals de tombola, het springkasteel en de schminkstand. Daarnaast was het ook gewoon fijn om de mensen terug te zien en met elkaar te babbelen.

Het was een hele fijne namiddag, voor herhaling vatbaar!

Perenconfituur in onze LEEFboerderij
Heb je al gehoord van onze LEEFboerderij? Dit atelier werd nog maar net opgestart en draait al op volle toeren! Tijdens een van de eerste sessies haalden onze cliënten een grote oogst van peren binnen. Deze oogst werd gebruikt om heerlijke perenconfituur van te maken. In een andere sessie gingen ze de restanten van maïs rapen om te verwerken als kippenvoer. Met de LEEFboerderij willen we functionele taken geven aan onze cliënten in functie van een zinvolle dagbesteding.
Camille aan het woord: Sint Franciscus feest
Op woensdag 5 oktober was er een groot feest in Zonnestraal want we vierden het Sint Franciscus feest. Iedereen was heel blij dat deze dag was aangebroken omdat sommige mensen gingen optreden voor 'Zonnestaal Got Talent'. De artiesten hadden natuurlijk genoeg energie nodig, daarom maakte de keuken voor iedereen een lekkere 4 gangen menu klaar. De tafels waren mooi versierd en er was ook een aperitief. Na onze maaltijd vertrokken we naar de tenten waar het tijd was om op te treden en ons talent te laten zien: zingen, dansen, gedichten voordragen,...

We waren blij om op te treden voor een heel enthousiast publiek. Na de show kregen we een luid applaus en we waren fier op wat we hadden bereikt. Op naar volgend jaar!

4. Vrijwilligerswerk in Zonnestraal
Op maandag 24 oktober werden alle vrijwilligers uitgenodigd voor een vrijwilligersvergadering bij Zonnestraal. Tijdens deze vergadering hebben nieuwe vrijwilligers kennisgemaakt met onze vzw. Er werd ook toegelicht wat je als vrijwilliger kan betekenen voor Zonnestraal en bij welke diensten je terecht kan. Nadien volgde er een vragenronde en een receptie om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.
 
Lees ons vrijwilligersaanbod
5. De sponsorhoek
Midzomer Wambeek
Midzomer Wambeek organiseert ieder jaar dorpsfeesten om goede doelen te steunen. Dit jaar mochten we een cheque van 1500 euro in ontvangst nemen. Dit duwtje van Midzomer Wambeek is heel welgekomen en wordt enorm geapprecieerd door ons! Dankzij hun steun kunnen wij nog beter tegemoet komen aan de ondersteuning die onze prioriteitengroep met zware zorgvragen nodig heeft. De uitbouw van een goed uitgeruste snoezelruimte en de LEEFboerderij is alvast de volgende stap.
United Fund for Belgium en Zonnestraal slaan de handen in elkaar
Dankzij de steun van United Fund for Belgium konden wij huishoudtoestellen aankopen. Hiermee richten we een leegstaand pand in om Oekraïense vluchtelingen onderdak te bieden. Zo willen we ons steentje bijdragen in deze onmenselijke crisis.
6. Vacatures
Heb jij een hart voor de zorg en wil je graag het verschil maken voor onze cliënten? Ga dan snel eens kijken naar onze vacatures. Wij zijn nog op zoek naar begeleiders in verschillende woongroepen. Aarzel niet om je kennissen aan te spreken!
Klik hier voor onze jobsite
Copyright © 2022 Zonnestraal vzw, Alle rechten gereserveerd.


Wil je het ontvangen van deze nieuwsbrief aanpassen?
--> update jouw voorkeuren of schrijf je uit

Email Marketing Powered by Mailchimp