Het Nederlandse Rode Kruis  

Miljoenen mensen hebben hulp nodig door snel opeenvolgende rampen wereldwijd

E-mail in browser openen

Rode Kruis opent Giro 6868 voor grootschalige noodhulpoperaties
U hoort er misschien weinig van in deze coronatijd, maar wereldwijd heeft een serie verwoestende natuurrampen tientallen miljoenen mensen zwaar getroffen en enorme schade aangericht.

In Midden-Amerika werden 2,5 miljoen mensen getroffen door orkaan Eta, in Vietnam en in Soedan kampt men met enorme overstromingen en de Filipijnen worden geteisterd door zware tyfoons die in verschillende gebieden bijna 90 procent van de huizen hebben verwoest.   

In combinatie met corona is dit in veel landen een ramp op ramp situatie. Juist nu is onze hulp zo hard nodig.

Wat doet het Rode Kruis?
Rode Kruis vrijwilligers delen hulpgoederen uit, zoals dekzeilen, toiletspullen, jerrycans, keukengerei, schoonmaakmiddelen en muskietennetten. Ook zorgen ze voor toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen om ziekten te voorkomen. Natuurrampen zorgen naast zichtbare schade ook voor veel psychisch leed. Daarom verzorgt het Rode Kruis ook psychosociale hulp.

Steun de slachtoffers van natuurgeweld
De rampen hebben het leven van miljoenen mensen wereldwijd volledig op zijn kop gezet. Het Rode Kruis komt in actie om hen te helpen. Daarom hoop ik dat ik een beroep op u mag doen: steun de hulpverlening van het Rode Kruis vandaag alstublieft met een gift.

U kunt uw bijdrage overmaken naar NL83 INGB 0000 0068 68 t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag. O.v.v. “Natuurrampen”. Alvast heel hartelijk dank.
 
Met vriendelijke groet,
Sylvia Guldenmundt
Teamleider Stichtingen en Vermogensfondsen
Blijf op de hoogte Facebook      Instagram      Twitter      LinkedIn      Youtube
Telefoon 06 - 12 98 76 09
Ma-Vr 09:00-17:00
Adres Anna van Saksenlaan 50
2593 HT Den Haag
Postbus 28120, 2502 KC Den Haag
CBF erkend Postcode Loterij NPO 3FM ANBI
Deze mail is verstuurd door het Nederlandse Rode Kruis naar scriba@kerktussendedijken.nl. Wilt u zich uitschrijven voor verdere e-mails van het Rode Kruis? Klik dan hier.
© 2020 Het Nederlandse Rode Kruis | Privacy statement | Cookiebeleid | Disclaimer