Copy
Klikkaa tästä ja pääset lukemaan uutiskirjeen selaimessa!
Sininauhasäätiö-konsernin uutiskirje 1/2019

Hyvää alkanutta vuotta!


Tämä sähköpostiisi kilahtanut uutiskirje kokoaa Sininauhasäätiö-konsernin kuulumiset yhteen pakettiin. Mukana on ajankohtaisia poimintoja niin Sininauhasäätiön hanketoiminnasta kuin Sininauha Oy:n asumisen ja päihdehoidon palveluista. Uutiskirjeen voi tilata nettisivuiltamme  ja se lähetetään kaikille tilanneille muutaman kerran vuodessa.  Voit lukea uutiskirjeen myös selainversiona: Uutiskirje 1/2019

Sininauhasäätiö on kristilliseltä arvopohjalta toimiva yleishyödyllinen järjestö. Sininauhasäätiön tehtävänä on auttaa ihmisiä, joilla on päihde- ja mielenterveysongelmia sekä tarjota tukea asunnottomille ja asunnottomuuden uhkaamille ihmisille avustaen heitä pääsemään omaan kotiin ja saamaan tarvitsemansa tuen. Sininauha Oy on Sininauhasäätiön kokonaan omistama yhteiskunnallinen yritys, joka on perustettu palvelutuotantoa varten. Sininauhasäätiö ja Sininauha Oy yhdessä muodostavat Sininauhasäätiö-konsernin.

Lue lisää toiminnastamme:
www.sininauhasaatio.fi ja www.sininauhakoti.fi

TULOSSA: Selvä kesä -nuorisotapahtuma Mustikkamaan uimarannallaSininauhasäätiö-konserni haluaa panostaa myös ennaltaehkäisevään työhön ja on siksi koordinoimassa, yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, päihteetönsä nuorten tapahtumaa.   Selvä kesä on siis päihteetön koulujen päätösjuhla 12-18 vuotiaille nuorille Helsingissä 1.6.2019 Mustikkamaan uimarannalla.  Tarkoitus on rakentaa hauska, nuorten näköinen ja oloinen toiminnallinen tapahtuma  ja samalla mahdollistaa iloinen ja turvallinen juhlapäivä nuorille. Mukana tapahtumaa tuottamassa on mm. Ehyt Ry, Väestöliitto, Rikki-projekti, Mielenterveysseura, Nuoten ehkäisevä päihdetyö Klaari, Irti Huumeista Ry sekä  Helsingin kaupungin nuorisotyö.  Parhaillaan etsimme yhteistyökumppaneita ja yrittäjiä mukaan rakentamaan iloista kesätapahtumaa nuorille, joten luehan lisää ja ota yhteyttä: Selvä kesä | Helsinki

Tulossa pian: Ruusulankadun asumispalveluyksikön  Hyvä naapuri- ilta


Sininauha Oy:n asumispalveluyksikössä Ruusulankadulla on järjestetty Hyvä naapuri -iltoja yksikön historian ensimetreiltä alkaen. Hyvä naapuri -ilta on avoin keskustelutilaisuus Ruusulankadun asumispalveluyksikön asukkaille, työntekijöille, yhteistyökumppaneille ja naapureille. Seuraava Hyvä naapuri -ilta järjestetään Sininauhasäätiön Kellarikirkon tiloissa osoitteessa Sibeliuksenkatu 6, torstaina 17.1.2019 klo 17.30-19.00! Lämpimästi tervetuloa! Lue lisää: https://www.sininauhakoti.fi/ajankohtaista/hyva-naapuri-ilta-17-01-2018/

Keravan Suojakotiyhdistys osaksi Sininauhasäätiö-konsernia: palvelut Keravan alueella vahvistuvatSininauhasäätiö-konserni ja Keravan Suojakotiyhdistys ovat yhdistyneet yrityskaupalla 01.01.2019 alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että Keravan Suojakotiyhdistyksen palvelutoiminta ja kiinteistöt Keravan keskustan tuntumasta ovat siirtyneet Sininauhasäätiö-konsernin omistukseen. Suojakotiyhdistyksen siirtyminen osaksi Sininauhasäätiö-konsernia turvaa laadukkaiden päihde- ja mielenterveysehtoisten asumispalveluiden jatkumisen Keravan alueella tulevaisuudessakin, tiiviissä yhteistyössä Keravan kaupungin kera.
Lue lisää: https://www.sininauhasaatio.fi/ajankohtaista/keravan-suojakotiyhdistys-osaksi-sininauhasaatio-konsernia-palvelut-keravan-alueella-vahvistuvat/

Kiinnostavia pestejä auki  - tutustu avoimiin työpaikkoihimme!


Sininauhasäätiö-konsernissa on tällä hetkellä avoinna useita kiinnostavia työpaikkoja sekä kehittämistyömme hankkeissa että asumisen palveluissamme.

Ohjaajia päiväkeskuksiimme: Hae avoimiin ohjaajan tehtäviin päiväkeskuksiimme Helsinkiin (Vallila) ja Tuusulaan (Kellokoski). Päiväkeskuksemme ovat yhteisöllisiä, kynnyksettömiä kohtaamispaikkoja, joissa asiakaskunnan on mahdollista huolehtia perustarpeistaan sekä saada ohjausta, neuvontaa ja tukea asioidensa hoitoon. Lue lisää ja hae: https://www.sininauhasaatio.fi/sininauhasaatio/rekrytointi/
Projektityöntekijä Tuki ja tavoittaminen -hankkeeseeen. Tuki ja tavoittaminen -hanke on Sininauhasäätiön maahanmuuttajatyön hanke, jossa autetaan Suomeen muuttaneita asumisensa alkuvaiheessa sekä asunnon hakuun liittyvissä asioissa että asumisen taidoissa. Tehtävä on määräaikainen ja kestää tämän vuoden loppuun. Lue lisää ja hae: https://www.sininauhasaatio.fi/sininauhasaatio/rekrytointi/
Palveluohjaaja jalkautuvan asunnottomuustyön tiimiin (AIMO). Avoinna määräaikainen (vuoden loppuun) palveluohjaajan tehtävä AIMO-tiimissä. Lue lisää ja hae: https://www.sininauhasaatio.fi/sininauhasaatio/rekrytointi/
Asumisohjaajia ja yövalvoja Sininauha Oy:n palveluihin. Tarjolla kiinnostavat asumisohjaajan pestit  Turun kotiin vietävissä palveluissa, Keravan Vuorelan asumisyksikössä sekä Sahapuiston asumisyksikössä Vantaalla. Lisäksi haettavissa on yövalvojan tehtävä Sahapuiston asumisyksikössä. Lue lisää: https://www.sininauhakoti.fi/sininauha-oy/rekrytointi/

Lahjoita ja auta! Keräämme varoja defibrillaattorien hankintaan asunnottomien päiväkeskuksiin


Sininauhasäätiön päiväkeskustoiminnassa kohtaamme monenlaisia ihmisiä. Suurella osalla kävijöistä on taustalla pitkään jatkunutta asunnottomuutta ja päihteiden käyttöä. Monella kävijällä terveyteen liittyvät ongelmat ovat  kasautuneita ja fyysinen kunto voi olla kovastikin huonolla tolalla. Kohtaammekin päiväkeskuksissamme erilaisia ensiapua vaativia tilanteita säännöllisesti. Se, mitä kipeästi päiväkeskuksiimme nyt tarvitsisimme, on sydäniskurit eli defibrillaattorit. Yksi maallikkokäyttöinen defibrillaattori maksaa noin 1500-2000 euroa. Keräämmekin nyt rahaa, jotta saisimme hankittua defibrillaattorit kahteen päiväkeskukseemme. Defibrillaattorilla voimme pelastaa elämiä.

Voit lahjoittaa tekstiviestillä 5, 10 tai 30 euroa defibrillaattorin hankintaa varten lähettämällä tekstiviestin 5E ELVYTYS tai 10E ELVYTYS tai 30E ELVYTYS numeroon 16588. Keräyksen tuotot menevät lyhentämättömänä defibrillaattoreiden hankintaan.

Olemme kiinnostuneita myös yritysyhteistyöstä, mikäli yrityksesi haluaisi lahjoittaa sydäniskureita asunnottomien päiväkeskuksiin.

Lue lisää: https://www.sininauhasaatio.fi/ajankohtaista/lahjoita-paivakeskuksen-defibrillaattoriin/

Sininauhasäätiöllä on rahankeräyslupa. Rahankeräysluvan numero on RA/2017/778. Rahankeräyslupa on voimassa 15.08.2017 – 14.08.2019 koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Asuminen puheeksi sarjakuvan keinoin


Sininauhasäätiön PopUp-asumisneuvontahanke on kolmen toimintavuotensa aikana kehittänyt asumisneuvontaan pop up -muotoista kurssitoimintaa. Hankkeen menetelmät ja oivallukset on nyt laitettu kansien väliin kahden kirjasen muodossa. Asuminen puheeksi -sarjakuva ja ohjaajan opas muodostavat käytännöllisen parin asumisneuvonta- ja asunnottomuustyöhön. Sarjakuvakirja on tarkoitettu asiakaskunnalle ja sen tarinoissa on aitoja kokemuksia ja kosketuspintaa. Sarjakuvien välissä on pieniä infopaketteja arjen eri osa-alueisiin, kuten vaikkapa laskujen maksuun tai esimerkiksi asuntonäyttötilanteisiin liittyen. Sarjakuvan rinnalla kulkeva ohjaajan opas tarjoaa puolestaan ohjaajille luontevia menetelmiä asumisen teemoihin tarttumiseen.

Ohjaajan opas kulkee kronologoisesti sarjakuvan rinnalla tarjoten menetelmiä keskusteluun ja ohjaukseen. Kirjaparina ne toimivat sekä erikseen että yhdessä.  Opas- ja sarjakuvakirja rakentaa kuvatarinoiden, infosivujen ja ohjaajan opastekstien myötä laadukkaan kokonaisuuden yhteisen keskustelun, palveluohjauksen ja neuvonnan tueksi.

Tutustu sarjakuvaan ja oppaaseen: https://www.sininauhasaatio.fi/ajankohtaista/asuminen-puheeksi-sarjakuvan-ja-oppaan-avulla/

Kujalla: Minnan tarina 

Jos nyt oman kokemukseni toisin tähän, kun kerran sellainen minulla on.

Asunto ensin -periaate pelasti minut. Olin koditon. Majailin toisten nurkissa, kunnes kaverini otti minut luokseen asumaan. Hän asui äidillään ja minä maksoin pientä vuokraa ja majailin yhdessä huoneessa hänen kotonaan.  Joten ensimmäinen pelastus tuli siinä.

Kuitenkin vasta kun pääsin Mäkelänkadulle (asumisyksikköön), sain kaikki omat tavarani tuotua varastosta sinne. Sain ympärilleni työntekijöitä, jotka auttoivat laittamaan asioitani kuntoon, jotka olivat olleet solmussa pitkään. Aloin saamaan ruokaa vakituisesti. Jos omat rahat olivat loppu, lahjoitusruoka pelasti. Jo siinä hetkessä ja näillä toimilla se mahdollisuus parempaan tuotiin käsieni ulottuville.

Kaikkien kömmähdysten jälkeen – pienien ja yhden todella ison – pääsin pienyhteisöön asumaan. Ja vaikka samassa talossa asui muita käyttäjiä, nyt kova halu raitistua ajoi eteenpäin. Mutta tiedän, ettei se olisi kadulla onnistunut. Se, että minulla oli vihdoin oma paikka, oma koti, mahdollisti sen, että sain vähä vähältä asioitani aina vaan parempaan suuntaan. Vaadittavat käynnit virastoissa toteutuivat, kun oli paikka mistä herätä ja lähteä, samoin korvaushoidon käynnit onnistuivat samasta syystä. Terveys parani, kun pystyin itsestäni huolehtimaan. Työntekijät auttoivat virastoasioissa ja kaikessa, missä apua tarvitsin.

Ja pelkästään se asia, että minulla oli oma paikka, motivoi minua, koska oloni oli parempi kuin aikoihin. Jokin oli pysyvää elämässäni. Se paikka, mihin saatoin palata. Paikka, missä tiesin, että tavarani minua odottivat. Se paikka, mihin saatoin jättää tavarani sen sijaan, että niitä aina kaikissa kasseissa mukanani raahaisin. Paikka missä saatoin peseytyä, tehdä ruokaa ja syödä. Paikka, missä tunsin olevani turvassa. Paikka, missä en olisi kenenkään vieraana.

Kodittomuuden kokeneena tunnen kiitollisuutta, että minulle oma paikka asunto ensin -periaatteella annettiin. Nyt olen ollut raittiina vuoden ja seitsemän kuukautta. Käyn kuntoutuksessa.  Ja aloitan työtoiminnan. Pääsin velkajärjestelyyn ja elämä hymyilee. Ensimmäisen kerran vuosiin.

Asun tyttäreni kanssa yksiössä, ihanassa OMASSA kodissa. Missä minulla on kaikki mitä tarvitsen. Kaikki mitä tästä eteenpäin saavutan, on vain plussaa. Ja tästä on kiittäminen perheeni lisäksi asunto ensin -periaatetta.”

Minna

Minnan tarina on julkaistu Kujalla-lehdessä syksyllä 2018.  Kujalla-lehti on Sininauhasäätiön  asukas- ja asiakaslehti. Se sisältää Sininauhasäätiö-konsernin asukkaiden ja asiakkaiden mielipidekirjoituksia, runoja, kuvituksia ja asukkaiden ideoiden ja ehdotusten pohjalta tehtyjä juttuja.

Kujalla-lehdessä kuuluu asiakkaiden ääni

 Keräsimme viime vuoden aikana  asiakkaidemme tekstejä, kuvituksia, mielipiteitä ja lyriikoita yhteen ja kokosimme ne yksien kansien väliin. Kujalla-lehden ensimmäinen numero näki päivänvalon viime vuoden lopulla - ja sen verkkoversio on luettavissa ISSUU-julkaisuna verkkosivuillamme: Kujalla 1/2018.. Lehden toteutti  Sininauhasäätiön Koti kaikille -hanke, jonka tavoitteena on tuoda asunnottomuutta kokeneiden ääntä kuuluviin.
Seuraa meitä somessa!

Kiinnostuitko toiminnastamme?  Enemmän ajankohtaisia uutisia ja tapahtumiamme löydät sekä nettisivuiltamme että sosiaalisen median kanavistamme!
Facebook: Sininauhasäätiö ja Sininauha Oy
Twitter: Sininauhasäätiö ja Sininauha Oy
Instagram: Sininauhasäätiö
Sininauhasäätiö-konserni: Koteja ja kohtaamisia. Tutustu toimintaamme ja katso lyhyt esittelyvideo palveluistamme ja arvoistamme.  Klikkaa kuvaa tai katso video YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=6P4KfHIwv3E
Copyright © 2019 Sininauhasäätiö-konserni, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp