Copy

Nieuwsbrief Balletrecepten 8

Beste lezers,
 
In deze nieuwsbrief had ik gehoopt om jullie te kunnen vertellen wanneer mijn boek klaar zou zijn. Echter wegens andere werkzaamheden van de ‘designer’ wacht ik nu nog op het resultaat van mijn allerlaatste correcties, waar ik inmiddels smachtend naar uitkijk.
 
Wel zijn er ondertussen weer een aantal ‘tussendoortjes’ binnengekomen. In tussendoortje 18, 19 en 20 kunnen jullie proeven van de passie, ervaringen en ideeën van collega’s Annika Dobiegala-van der Blom, Bianca Groenewegen van der Weiden en Mirella Simoncini. Aan tussendoortje 21 heeft Introdans danseres Jamy Schinkelshoek meegewerkt! In tussendoortje 22 en 23 zijn twee balletpianisten aan het woord; Alex Akkerhuis en Arjo de Koning. En in tussendoortje 24 neem ik samen met de kinderen van de Nationale Balletacademie een kijkje in de keuken van Don Quichot. De schitterende foto’s zijn gemaakt door Antoinette Mooy.
 
Lijkt het je ook leuk om een bijdrage te leveren aan ‘tussendoortjes, schroom je niet om contact met mij op te nemen. Ík vind dat juist leuk. En bovendien worden ze goed gelezen! E-mailadres: balletstudiolereve@online.nl
 
Naast tussendoortje 24 heb ik ook een blog geschreven over Beweegredenen. Waarom ik ervoor kies om alle nieuwe ingrediënten en balletpassen rustig en in een langzaam tempo te bouwen? Vervolgens neem ik de lezer mee in het slotwoord van mijn boek, waarin het gaat over dat het dansen van een klassiek ballet heel veel meer dan het volgen van balletlessen alleen. Dat het een totaalpakket is wat een balletdanser en dus ook een danskunstenaar maakt.
 
Sommigen mensen vertelden mij al eerder dat ‘Balletrecepten’ wel eens het begin zou kunnen van een reeks boeken. Ik ben dan ook benieuwd wat de lezer als een logisch vervolg ziet op ‘De ingrediënten van de klassieke ballettechniek’ en hoor dan ook graag van jullie waar jullie meer van zouden willen proeven?
 
Ik wens jullie veel leesplezier en graag tot de volgende keer!
 
Met dansante groet,
Maricelle Peeters
 
‘Balletrecepten’ is ook te volgen op facebook: https://www.facebook.com/Balletrecepten/
 

Contact

Blog Balletrecepten #8 Beweegredenen

In mijn vorige blog schreef ik in de laatste alinea “Ik krijg zelf wel eens de opmerking dat ik bepaalde dingen te langzaam zou doen, maar niet de vraag waarom, terwijl ik daar uiteraard mijn beweegredenen voor heb. En volgens mij heb ik hierbij mijn onderwerp voor mijn volgende blog in mijn handen”

Lees verder

Tussendoortje #18

Kan je kort vertellen wie je bent en wat jouw dansachtergrond is?
Mijn naam is Annika Dobiegala – van der Blom. Helft van een danstweeling en sinds mijn tiende aan het dansen. Na veel lessen in het amateurveld te hebben gevolgd en in selectiegroepen heb ik van dans mijn beroep weten te maken. Vanaf 2007 ben ik samen met zus Mirjam eigenaar van Dansstudio BlomDance in de Utrechtse Heuvelrug. En als dansdocent ben ik zowel werkzaam in het amateurveld bij Dansstudio OVKB als in het PO en VO.

Lees verder

Tussendoortje #19

Kan je kort vertellen wie je bent en wat jouw dansachtergrond is?
Ik ben Bianca Groenewegen van der Weiden en ben onlangs mijn eigen ballet- en dansschool ‘Bianca Danst’ gestart in Waddinxveen.
Ik ben begonnen met dansen toen ik een jaar of 5 was en sindsdien nooit meer gestopt. Het klassieke ballet kreeg mij echt in z’n greep vanaf dat ik een jaar of tien was. De sierlijkheid, de uitdaging, de verfijnde techniek. Bij mijn amateurballetschool (Balletschool Marcella) had ik een geweldige tijd. Mijn periode daar als leerling (en daarna als stagiaire) heeft echt de basis gelegd voor mijn liefde voor ballet en dans en van hieruit is het pad ontstaan naar de plek waar ik nu op werkgebied sta.

Lees verder

Tussendoortje #20

Kan je kort vertellen wie je bent en wat jouw dansachtergrond is?
Ik ben Mirella Simoncini, eigenaar van Balletschool Mabel Alter en verantwoordelijk voor Summerschool Den Haag sinds 2002.
Naast de balletschool ben ik werkzaam als gastdocent bij diverse gezelschappen. Een van mijn favoriete companies is het Britse gezelschap Rambert, daar geef ik sinds 2012 les. Ze hebben inmiddels wel een plek in mijn hart.
En afgelopen december heb ik voor het eerst les gegeven bij Matthew Bourne en zijn gezelschap in het Sadler’s Wells theater. Dertig dansers en allemaal staan ze vol overgave in de les, erg leuk!

Lees verder

Tussendoortje #21

Kan je kort vertellen wie je bent en wat jouw dansachtergrond is?
Mijn naam is Jamy Schinkelshoek, 29 jaar en ik dans nu 10 jaar bij Introdans als professioneel danseres. Mijn dansopleiding heb ik gevolgd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens mijn laatste schooljaar ben ik gaan dansen bij Europa Danse in Frankrijk en kon ik direct daarna bij Introdans aan de slag. Daar werk ik nog steeds met ontzettend veel plezier! Ook geef ik af en toe lessen en workshops voor verschillende organisaties of balletscholen zoals bij Summerdance Groningen en bij Balletschool Mabel Alter. Ook ben ik af en toe actief als balletdocent of repetitie-leider bij Introdans. Ik geniet ervan om mijn leerlingen, hoe jong of oud ze ook zijn, mijn passie van dit prachtige vak door te geven en de leerlingen te leren hoe veel je lichaam en geest eigenlijk kan als je maar in jezelf gelooft.

Lees verder

Tussendoortje #22

Hoe ben je met muziek in aanraking gekomen?
Mijn ouders waren al beroepsmusici (conservatorium)en dus werd muziek met de paplepel ingegoten.
 
Hoe ben je in de balletwereld terecht gekomen?
Toeval, afgestudeerd frans en nederlands. Vervolgens was er een vacature bij de nel roosacademie en aangenomen op basis van repertoirekennis en improvisatievermogen. Dit was mijn eerste kennismaking met ballet.

Lees verder

Tussendoortje #23

Kan je kort vertellen wie je bent en hoe je met muziek in aanraking bent gekomen?
Mijn naam is Arjo de Koning. Gepensioneerd pianist bij Codarts en S.K.V.R.   In het ouderlijk gezin werd veel naar klassieke muziek geluisterd en werd er veel gemusiceerd.  Het werd dus eigenlijk “met de paplepel ingegoten”.
 
Hoe ben je in de balletwereld terecht gekomen?
Mijn oudere broer speelde al op de Rotterdamse Dansacademie. Ik kwam al regelmatig als 12-jarige op het Haringvliet, waar destijds de Dansacademie gevestigd was. Met veel belangstelling keek ik naar lessen en verrichtte soms wat hand- en spandiensten.

Lees verder

Tussendoortje #24

Achter de schermen bij Don Quichot
Ineens was het zover; de eerste gezamenlijke repetitie met de dansers en de artistieke staf van Het Nationale Ballet. Maar liefst 18 kleine cupido’s liepen de grote studio binnen in het Muziektheater. Leerlingen uit het tweede balletjaar van de Nationale Balletacademie in Amsterdam o.l.v. docente Simona Ferrazza. De repetitie van de  tweede akte vond plaats met de eerste cast. Alle kinderen wisten precies wat ze moesten doen, maar nu leerden ze hoe ze deel uit zouden gaan maken van het grote geheel. Uiterste concentratie was vereist, maar het lukte menigeen ook om tegelijkertijd vanuit hun ooghoeken naar al die prachtige danseressen te kijken. De tweede cast keek en observeerde nauwkeurig, zodat zij daarna precies wisten wat ze moesten doen en waarop en op wie te moeten letten.

Lees verder
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, bekijk hem dan online

Balletstudio Le Reve | Struikheide 63 | 3069 LJ Rotterdam
balletstudiolereve@online.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Balletstudio Le Rêve · Struikheide 63 · Rotterdam, Zuid Holland 3069LJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp