Copy
View this email in your browser
Mandehof 7, 8391 BG Noordwolde Fr - 0561 431885 - info@tipnoordwolde.nl - di. t/m za. 10:30 - 17:00 uur geopend
 

Oktober 2018

De zomer is voorbij, de natuur tovert zich om tot een kleurrijk geheel en we kunnen steeds een beetje eerder genieten van een prachtige zonsondergang, én steeds een beetje later van de prachtige zonsopgang. Kortom: de herfst is begonnen. Ga lekker wandelen, mountainbiken of bezoek een van de evenementen! 

De Orchideeënhoeve - een wondere wereld van natuur

Uitje van de maand

Stap in de wonderschone natuur van de Orchideeënhoeve. Waan je in een andere wereld in de zwevende bloementuin en loop tussen vlinders, aapjes, vissen en prachtige tropische planten! De Orchideeënhoeve is uitstekend geschikt voor iedereen! Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen - het is er lekker warm, je kijkt je ogen uit naar al het moois en de gehele route is rolstoel toegankelijk! 


Nieuw: Het Makirijk 
Het Makirijk is maar liefst 2.400 m2 groot en biedt een prachtig onderkomen aan allerlei dieren die helemaal thuishoren in het tropische park. Zo kun je zomaar oog in oog staan met een exotische flamingo en waggelen eendjes vrolijk tussen het publiek door. De zeventien ringstaartmaki's  vonden het nog te koud om naar buiten te gaan, maar waren dankzij het kijkglas in het binnenverblijf toch volop te bewonderen voor het publiek. Het Makirijk is de eerste buitenbeleving in de Orchideeën Hoeve. “In het Makirijk ben je buiten, maar dankzij de overdekte looproute is het onder alle weersomstandigheden te bezoeken. Het was een zeer uitdagend nieuwbouwproject, maar wij zijn ontzettend trots op het eindresultaat”, vertelt Jeroen Maarssen. “De dieren hebben alle ruimte gekregen om vrij te kunnen vliegen, klimmen, springen en zwemmen. Prachtig voor zowel het dier als de bezoeker die vandaag zichtbaar genoot”, aldus Maarssen.
Bekijk hier het filmpje om alvast een indruk te krijgen van dit nieuwe verblijf & plan gelijk je bezoek! 

 
Bezoek de Orchideeënhoeve

Uitjes in de Spotlight

In oktober zijn er weer voldoende dingen op de agenda waar u aan kunt deelnemen of naar toe kan. We plaatsen hier een ingekort overzicht van onze Evenementenkalender. Ontvangt u deze kalender nog niet in mailbox? Laat het ons weten dan voegen wij u toe.
4 oktober 
Taman Indonesia viert dierendag en hebben voor jong en oud leuke workshops en expedities in hun dierenpark. 

5 oktober 
Twee opties. Je kent Op Sterk Water en gaat dit jaar dus weer. Of je bent nog onwetend, maar staat open voor een ongeëvenaarde belevenis. Check dit seizoen in bij de nieuwste, ongelooflijk grappige, muzikale en interactieve show van Nederlands beste impro-cabaretgroep.

De Teal fan et Hatte - UITVERKOCHT 

9 oktober 
Schilder je ook graag? Of zou je dat weer willen oppakken? In de workshop die 't Buurthuus aanbiedt leert u Abstract Schilderen. 

12 oktober 
Filmhuis Noordwolde presenteert "Maudie" - www.filmhuisnoordwolde.nl 

13 oktober 
Dr. Verdenius Wandeltocht
Start & Einde: De Duker Noordwolde
40,25,10,5 km
Start: 40km: 8:00 uur 
25km: 9:00 uur
10 + 5 km: tussen 10:00 - 13:00 uur
Uiterlijke binnenkomst: 17:00 uur
Deelname: € 5,00 (niet leden) 
Leden KNWB € 4,00 
Leden WSV de Blaren: Gratis 

27 oktober 
Vlechtcafé: van 13:30 - 16:00 uur onder leiding van vlechtvrijwilligers gezellig vlechten. Werkstuk: Pindakaaspothouder. € 10,00 p.p. incl. koffie/thee/lekkers. Aanmelden bij bianca@vlechtmuseum.nl

Ladies Night in 't Buurthuus Noordwolde. Van 19:00 - 23:00 uur staan meer dan 30 verschillende bedrijven klaar om u te informeren over hun product of dienst. Laat je inspireren, koop heerlijke nieuwe producten en ga met een goedgevulde goodiebag weer naar huis (200 beschikbaar). GRATIS toegang. 

Whiskyproeverij in 't Buurthuus Noordwolde. Van 19:30 - 21:30 uur neemt Alexander Kisjes je mee in de wereld van Whisky. Benieuwd? Geef je op via aanmelden@buurthuus.nl - kosten € 25,00 p.p. 

28 oktober - Start Wintertijd! 
In het Koloniekerkje in Wilhelminaoord kun je genieten van het Hexagon Ensemble: prachtige kamermuziek voor blazers en piano. Kaarten € 17,00 p.p., aanvang 15:00 uur. Reserveren kan via het bestelformulier

Een rondrit door de geschiedenis: Een ervaren gids vertelt u de levendige en meer dan interessante geschiedenis van het koloniegebied rondom Frederiksoord. Er is plaats voor 50 personen en u kunt uw reservering kenbaar maken via het museum. De tram vertrekt om 14:00 uur vanaf het Museum de Koloniehof. 

30 oktober
Houdt u van koken? Dan is de workshop Indische Rijsttafel maken in 't Buurthuus echt iets voor u. Marianne Schaap leert u verschillende gerechten te bereiden, in een gezellige ontspannen sfeer. Opgeven kan via aanmelden@buurthuus-noordwolde.nl, deelname is € 25,00 p.p. 
Woudagemaal 3 dagen onder stroom!
Top 5 Herfst-Spots
Friese Dans Dagen

Welstaat - Recensie 

In de voetsporen van Hannah

 
Kameroperahuis toverde heel Frederiksoord om in een sprookjesachtig theater, 500  mensen per avond en avond aan avond met hetzelfde enthousiaste leidde de 3 clans met 9  leiders hun groepen langs 'hun' Welstaat op zoek naar een nieuwe koper. 
Als coördinator van Tourist Info kon ik dit natuurlijk niet laten passeren, mijn collega is bij de première geweest, en ik ben afgelopen vrijdag geweest. Man wat was het fantastisch! 3 clans: De Ondernemers, Hera en de Boeren nemen ons mee in hun verhaal. Je hoort maar een deel, en eigenlijk moest je 3 keer gaan om alle routes te lopen, want wat was het mooi, betoverend. De verlichting, de mimiek, de spelers, de sfeer... met recht Sprookjesachtig Locatietheater. Met het eindslot waarbij we op de tribune plaatsvonden en Bas Keijzer samen met Jorien Zeevaart toch nog een goed einde lijken te spelen, knalt plotseling dat einde toch uiteen, en eindigt Welstaat met het besef dat wat ze zochten al die tijd al aanwezig was, en dat samenwerking de sleutel is tot alles wat je wilt bereiken. Vol met metaforen, prachtige muziek, fantastische stemmen en wauw, wat een vrijwilligers! Onwijs gaaf om aanwezig te mogen zijn en dit sprookje in het echt mee te mogen maken! Ik hoop dat u net als ik ook onwijs heeft genoten, en mocht u niet geweest zijn, dan hoop ik dat u met het lezen van dit verhaal en het bezoeken van de website en de facebookpagina toch de sfeer een beetje kunt voelen. 

Deelnemer van de maand

Kunstwerk in de Stellingen 

Kunstwerk! In de Stellingen is een organisatie die lokale kunstenaars een podium biedt gemaakt werk te exposeren. Elk kwartaal organiseren zij een seizoensexpositie in 't Buurthuus Noordwolde. Hier hebben zij twee zalen die ze mogen inrichten met werk van kunstenaars waar in die periode mee wordt samengewerkt. Met zorg worden zowel de kunstenaars als de kunstwerken uitgezocht, samengesteld en ingedeeld zodat wij als bezoekers kunnen genieten van deze expositie. De kunstwerken die worden geëxposeerd worden ook te koop aangeboden. 

Opening Herfstexpositie op 14 oktober 2018, 14:00 uur, Dorpscentrum 't Buurthuus, Hoofdstraat Oost 32a

Vijftien kunstenaars uit de Noordelijke provincies presenteren zich deze herfst voor de 23ste keer door Kunstwerk! in de Stellingen (KWIDS). Te zien zijn meerdere disciplines zoals schilderijen, objecten, fiberart, fotografie, keramiek, metaalwurk, textielkunst en sieraden. 

De officiële opening zal plaatsvinden op zondag 14 oktober om 14.00 uur en zal worden verricht door Wethouder Roelof Theun Hoen van Gemeente Weststellingwerf en Georgia Angelique Mereu-Lyczkowska met improvisaties op gitaar.
 
De Herfst Expositie 2018 wordt gehouden op de 1ste etage (met lift) van de voormalige Rietvlechtschool, nu onderdeel van het buurthuis, Hoofdstraat Oost 34a, 8391 AW in Noordwolde (Fr.) en is te zien van 12 oktober t/m 2 december 2018.
Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondagmiddag van 13 -17 uur VRIJE TOEGANG 
www.kunstwerkindestellingen.nl  

In de pers

Samenwerking sleutel tot succes


Persbericht september 
Weststellingwerf staat goed op de kaart en wordt lovend bezocht door toeristen. Van dagjesmensen tot langblijvers – iedereen is blij! Vele toeristen bezochten Tourist Info Noordwolde en ons foldersteunpunt in Wolvega. Ze waren ontzettend enthousiast over alles wat er in Weststellingwerf te beleven en te ontdekken is. Via onze website vindt de toerist een  overzicht van alle bedrijven die zich hebben aangesloten bij Tourist Info en heeft daarmee het complete aanbod van de regio overzichtelijk in beeld. Staat uw bedrijf hier nog niet tussen? Ook met u zouden we graag samenwerken! Met deelname aan Tourist Info stapt u in bij een creatieve jonge organisatie die gelooft dat we enkel door samenwerking onze doelen kunnen bereiken en dat we elkaar nodig hebben om elkaar te inspireren, motiveren en de toeristische sector in onze gemeente levendig te houden. Ons prachtige Weststellingwerf biedt voor ieder wat wils, en dat willen we graag aan alle potentiële toeristen laten weten. U toch ook? Bent u een recreatief ondernemer en wilt u alles weten over de voordelen van onze samenwerking? Neem vrijblijvend contact met ons op: Marjolijne Sudhira Hoeksma, info@tipnoordwolde.nl, 0561431885 (di-woe-don).
 

Tips

Papier, Inkt en Natuur in Museum Heerenveen
Tryater speelt "Doarp Europa"
MTB evenement
Share
Tweet
Forward
 

Elke week de leukste uitjes in je mailbox?

 

Elke week maakt Tourist Info een evenementenkalender van alle activiteiten in de omgeving zodat jij je tijdens je bezoek, vakantie of weekend nooit hoeft te vervelen en precies weet wat er te doen is. Ontvang je deze nog niet in je mailbox? Schrijf je in! 

Evenementenkalender ontvangen
Copyright © 2018 TIP Noordwolde, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp