Copy
View this email in your browser


Tack för ett härligt 2018...

 

som har gått i en rasande fart! Sedan februari har vi nya lokaler där vi nu bott in oss ordentligt och vi trivs väldigt bra.

Under året har vi arbetat mycket med att utveckla och förbättra vår arbetsprocess i Samverkansteamet och idag arbetar vi utifrån en process vi kallar Rehabtåget. Vi har kompletterat processen med ett nytt hälsoperspektiv och strukturerat vårt arbete och våra roller. Under 2019 kommer vi starta upp med olika aktiviteter i form av gruppverksamhet för våra deltagare och mer information om det kommer längre fram!

AKTIV i våra kommuner rullar på bra, det är fullt av deltagare som vill få möjlighet att förbättra sin hälsa och börja träna med våra sjukgymnaster. Det känns väldigt bra att vi kan bidra till en förbättrad folkhälsa i våra kommuner. KUR (Kulturunderstödd rehabilitering) pågår nu i alla kommuner utom Kungälv där det startar under 2019. KUR är ett härligt projekt att följa där våra deltagare berättar om fantastiska förbättringar och positiva framsteg i sin rehabilitering tack vare KUR! Mer om AKTIV och KUR kan du läsa under respektive kommunflik på vår hemsida.

Den 29 november hade vi ett alldeles fantastiskt 10 års jubileum på Stenungsbaden. Tack till alla er som kom och firade med oss denna dag! Hans Abrahamsson föreläste om Sverige i förändring och Jonas Huldt presenterade fakta om hur samverkan kan ge samhällsekonomiska vinster. Tove Eriksson gav oss en inspirerade och motiverande timme som bland annat handlade om hur vi kan påverka våra liv genom egna val. Dagen avslutades med en varm föreläsning av Tommy Ivarsson där budskapet att finna glädje även i det svåra berörde oss alla. Vilken dag!

I samband med vårt jubileumsfirande har vi gjort en  film om förbundets verksamhet som ni kan se på här och en jubileumsskrift som ni finner här. Sprid gärna dessa vidare, de ger en bra sammanfattning av vår verksamhet!

Under våren och hösten har vi arbetat med en ESF ansökan som vi gjort tillsammans med Samordningsförbundet Insjöriket och Göteborgs Centrum samt Försäkringskassan. Ansökan har gällt unga vuxna med aktivitetsersättning eller som riskerar att få aktivitetsersättning. I dagarna fick vi det glädjande beskedet att ansökan är beviljad! Vårt förbund är projektägare och nu börjar ett gediget förankrings- och analysarbete samt rekrytering i första hand av projektledare. Projektet startar upp i augusti 2019 och vi är väldigt glada över att få satsa extra mycket på denna viktiga och utsatta målgrupp i våra kommuner!

Som alltid vill vi passa på att tipsa er om hemsidan och vår facebook sida som uppdateras med nyheter och information kontinuerligt. Tack också för att du sprider detta nyhetsbrev vidare i din organisation så fler får ta del av våra nyheter! Vill du att vi kommer ut till din verksamhet och informerar om Samordningsförbundet och våra projekt och aktiviteter, kontakta AnnKatrin Österman på mail ann-katrin.osterman@arbetsformedlingen.se  så bokar vi en tid.

Till sist vill vi passa på att tacka för ett riktigt gott samarbete under 2018 och vi ser redan fram emot ett ännu bättre 2019! Tillsammans skapar vi möjligheter!

 

God Jul och Gott Nytt År önskas av
 

Linda Åshamre       Per Liljebäck          AnnKatrin Österman

Ordförande              Förbundschef         Bitr. Förbundschef

Tack för att du är en del av vårt nätverk.

Med anledning av den nya lagen GDPR vill vi informera dig om att vi endast använder din mailadress för att delge dig info i form av vårt nyhetsbrev som kommer ett par gånger per år. Vi vill också försäkra oss om att du  vill prenumerera på detta. Om du vill det behöver du inte göra något alls. Om du inte önskar fler nyhetsbrev från oss är det bara att klicka på unsubscribe längst ner i mailet.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.