Copy
7 april 2017

nieuwsbrief

THEMA: PREVENTIEBELEID

                       'Voorst onder de Loep'

In de gemeente Voorst werken wij aan een samenleving, waarin iedereen mee kan doen en naar elkaar om kijkt. Iedere inwoner beschikt zoveel mogelijk over de vereiste basisvaardigheden voor zelfredzaamheid (onder andere lezen, schrijven, omgaan met computers, rekenen, administratieve vaardigheden) in een toenemend complexe samenleving. We denken dat we met elkaar meer herhaling of verergering van problemen kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld problemen zoals schulden, eenzaamheid, overgewicht, verslaving, laaggeletterdheid, opvoedingsonmacht, verwaarlozing en huiselijk geweld.

Projectteam
Het projectteam ‘De Loep’ werkt gedurende een jaar aan ideeën en acties om dit te bereiken. In ons proces volgen wij de methode Klinkers. Dit is een methode om met de samenleving tot oplossingen te komen.
Lees meer over het team
Interviews
Om inzicht te krijgen in de huidige en toekomstige problemen, de oorzaken ervan en mogelijke oplossingen haalt het projectteam eerst zoveel mogelijk gedachten en kennis vanuit de samenleving op. Dit doen we door ongeveer 300 tot 500 mensen met kennis en ervaring over preventie in onze gemeente te interviewen. Een grote groep mensen uit de gemeente Voorst en leden van het projectteam nemen deze interviews af in de maanden april en mei.
Meedoen?
Wilt u geïnterviewd worden over deze onderwerpen, meld u dan aan via onderdeloep@voorst.nl. Vindt u het leuk om zelf te interviewen, dan kunt u zich ook opgeven via onderdeloep@voorst.nl. Vervolgens krijgt u een uitnodiging voor een instructiebijeenkomst.
Meer weten?
In de projectruimte in het Kulturhus, ruimte 21 (1e verdieping), vinden terugkoppelmomenten plaats. Tijdens deze momenten vertelt het projectteam belangstellenden over de voortgang in het project. U kunt luisteren, vragen stellen en ideeën opperen. De eerste terugkoppelmomenten zijn op 24 april, 15 mei en 29 mei van 12.00 tot 12.30 uur. Mocht u vragen hebben, mail dan naar onderdeloep@voorst.nl
 
Meer informatie over het project vindt u via www.voorst.nl/onderdeloep
Copyright © 2017 Gemeente Voorst, Alle rechten voorbehouden.
voorkeuren aanpassen of uitschrijven


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente Voorst · H.W. Iordensweg 17 · Twello, Gelderland 7391 KA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp