Copy
Nieuwsbrief 01.2017 DuraCert
View this email in your browser
Beste relatie,

Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van DuraCert van 2017. Hopelijk is het jaar voor u goed begonnen! Graag brengen wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen onze organisatie, alsmede van nieuwe ontwikkelingen in de markt. Wij wensen u veel plezier met het lezen! 

Klantenportaal

 
Sinds de lancering van het klantenportaal begin 2016, hebben wij niet stilgezeten in de ontwikkeling en verbetering ervan. Dit heeft tot nu toe de volgende uitbreidingen opgeleverd:
 1. Vanuit het hoofdstuk “Orderadministratie”, kunt u nu ook de volgende acties uitvoeren:
  • genereren van jaaroverzichten voor in- en verkopen;
  • gegevens downloaden t.b.v. bijlage bij factuur;
  • uploaden van documenten betreffende in- en verkopen voor een nog completere administratie.
  •  
 2. Onder het hoofdstuk “Labels” vindt u nu voorbeelden van de FSC Marketing Toolkit. U kunt deze bestanden aanvragen via info@duracert.com.

DuraCert Internationaal


Zoals u wellicht eerder al heeft vernomen, heeft DuraCert haar werkzaamheden uitgebreid naar Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Deze laatste op verzoek en in samenwerking met FSC Denemarken. Bedrijven in deze landen, welke passen binnen de criteria voor groepscertificering, kunnen zich nu ook aansluiten bij onze groepscertificaten aldaar.

LIGNA

 
DuraCert zal dit jaar met een stand aanwezig zijn op de Ligna, dé beurs voor de houtbewerkende industrie, welke van 22-26 mei wordt gehouden in Hannover. Komt u ook? Wij kunnen voor u gratis kaarten aanvragen! Wilt u hier gebruik van maken? Laat het ons dan uiterlijk 15 april 2017 weten, via info@duracert.com.

Herziene FSC Standaard


Per 1 april 2017 is de nieuwe, herziene standaard voor CoC-certificering ( FSC-STD-40-004 V3-0) van kracht. Deze herziening heeft als doel chain of custody certificering te stroomlijnen en eenvoudiger te maken. De voornaamste veranderingen ten opzichte van de vorige versie zijn:
 
 • FSC-gecertificeerde bedrijven dienen op verzoek van de certificeerder of Accreditation Services International (ASI) mee te werken aan transactie verificatie door FSC transactie gegevens (zoals facturen) ter beschikking te stellen;
 • Percentage en krediet systeem kan worden toegepast voor meerdere vestigingen;
 • Uitbreiding van de kredietperiode van 12 naar 24 maanden;
 • Verlaging van de drempel voor labeling van FSC Recycled producten van 85 procent naar 70 procent (dezelfde drempel als voor FSC Mix producten);
 • Voor bouwbedrijven (aannemers) is een aantal specifieke bepalingen opgenomen, aangaande materiaalbalansen op projectniveau en over vermelding van FSC producten op bijlagen bij de factuur.
Onze groepsleden kunnen uiteraard van ons verwachten dat wij de voor hen relevante herzieningen verwerken in het klantenportaal, en u hierover informeren tijdens de interne audit! Bent u geen groepslid? En wilt u dat wij u ondersteunen in het verwerken van de gewijzigde standaard in uw procedures? Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 0570 620 801, of via info@duracert.com.

FSC Event


Op 2 februari 2017 is het weer tijd voor het jaarlijkse FSC-event. Dit jaar vindt het event plaats in De Meern. Wilt u hier ook bij aanwezig zijn? Kijk hier voor het programma en hoe u zich aan kunt melden.
De huidige voorzitter van PEFC Nederland, Kees Boon, zal plaats maken voor een nieuwe voorzitter, Arnout Leerling. Wij wensen Arnout veel succes!
 
Per 1 januari 2017 heeft PEFC de deelnemersbijdrage verhoogd. U wordt hierover, indien voor u van toepassing, door PEFC Nederland geïnformeerd.
Copyright © 2017 DuraCert, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp