Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief #21

Dec 2021

Kerst | Huiskerk | Taalstudie | Bid en dankpunten | Kinderhoek | Thuisfrontteam

Vraag naar de HEERE en Zijn kracht, zoek Zijn aangezicht voortdurend.
1 Kronieken 16:11 HSV

Stelt u zich eens voor... eerste kerstdag in Thailand. Het is warm, in tegenstelling tot in Nederland. Het is geen vrije dag, dus iedereen gaat gewoon naar zijn werk. Er is geen kerkdienst, want kerst wordt gevierd op de zondag voor of na 25 december. Er zijn geen rijen bij de kassa in verband met kerst inkopen. Er is weinig dat verraad dat er op heel veel plekken op de wereld de geboorte van de Heere Jezus wordt gevierd. 
 
KERST
Wat gelukkig wel hetzelfde is, is dat kerst wordt aangegrepen door de Thaise kerk om te evangeliseren. Stel je bent lid van een kerk, dan kun je aangeven dat je graag bij jou in het dorp kerst wilt vieren met je buren. Alle kerkleden worden opgetrommeld om te komen helpen.
De boel wordt versierd, eventueel wordt de straat afgesloten, ondertussen schallen de kerstliederen door het dorp, stoelen worden klaargezet, de cadeautjes worden uitgestald en de beamer geïnstalleerd. 
Na te hebben gebeden, gaan ze in groepjes uit elkaar, uitgedost in kerstoutfit, en de straten worden doorgegaan, overal 'aangebeld' (dat hebben ze hier niet, maar het idee snapt u) en traktaatjes uitgedeeld en iedereen wordt uitgenodigd om te komen naar het kerstfeest. Dit is zo mooi om te zien! Kerst is om die reden voor christenen een hele drukke periode. En zo gebeurd dat op veel plekken in Thailand.


Bij ons thuis hebben we net als vorig jaar ook kerst gevierd met onze buren. Een mooie gelegenheid om onze ongelovige buren uit te nodigen en samen na de denken over de betekenis van kerst, maar ook samen te eten en relaties te bouwen en versterken. Dat is vaak toch de basis waardoor mensen meer open staan voor het evangelie. 
HUISKERK
Dóór corona is er eigenlijk iets heel moois ontstaan in onze wijk. Zoals jullie misschien nog weten hebben we twee maanden elke week voor zo'n 40 gezinnen in onze wijk een voedselpakket uitgedeeld om wat verlichting te geven aan de levenssituatie van deze mensen. Wanneer de mensen hun zak eten kwamen ophalen, deelden we ook elke keer het evangelie en vertelden we een verhaal/gelijkenis. Toen de actie bijna was afgelopen zijn we een groep gestart op zondagmiddag bij ons thuis. We hebben iedereen die kwam voor de voedselactie uitgenodigd om meer over de Heere Jezus te leren. We zijn nu enkele maanden verder en we zijn blij dat we nog steeds elke week mensen bij ons thuis mogen leren over de Hem. Er komen elke keer zo'n 5-10 mensen. 

We hadden al langer het idee en verlangen om een groep te starten, maar dat is niet zo eenvoudig als het klinkt. Daarom zijn we ook zo dankbaar dat de Heere ons deze open deur heeft gegeven. Het was bijna vanzelfsprekend om deze wekelijkse ontmoetingen over te laten gaan in een huiskerk. God is goed! We merken dat we nu ook weer worden terug geworpen op de Heere. Zo'n groepje is fragiel en kwetsbaar en dat maakt je extra afhankelijk van Zijn leiding, bescherming en kracht. 
UPDATES PER WHATSAPP     
Elke ± 3 weken versturen we in de 'update Thailand' WhatsApp groep een paar foto's met tekst over wat ons op dat moment bezig houdt (u kunt hier niet op reageren in de groep, er wordt alleen vanaf onze kant verzonden). U kunt Ab +66 98 148 0683 of Clarine +31 61954 2353 een appje sturen om aan de groep te worden toegevoegd als u dat wilt.                                          
TAALSTUDIE
Ja, die taalstudie blijft maar doorgaan. Maar we zijn heel blij dat Ab zijn level 2 examen gepland heeft staan in februari DV. Afgelopen maanden heeft hij verschillende taalchecks afgerond en na 9 modules mag hij examen doen voor level 2. Maar daarmee is het nog niet klaar, want dan volgt level 3 met nog 9 modules :) Clarine heeft, nu Ab zijn uren taalstudie heeft geminderd, haar uren taalstudie verhoogd. Zij hoopt haar 5e en 6e module in level 2 af te ronden in februari. 
Klik hier om het filmpje van de voedselactie te bekijken
Wilt u met ons bidden voor:
  • de huiskerk op zondagmiddag: Bid dat de mensen leren om op de Heere Jezus te vertrouwen en zij hun hele leven aan Hem zullen overgeven. Bid dat er mensen bij komen die ook meer willen leren over de Heere Jezus
  • de kerk in het dorp Noon Sung. Bid dat er een doorbraak komt in dit dorp
  • een goede voorbereiding van ons verlof, voor zowel ons als voor de
  • taalstudie en examen level 2 van Ab
Wilt u met ons danken:
  • dat we een huiskerk konden starten bij ons thuis 
  • dat we, samen met de hele Thaise kerk met kerst op veel plekken mensen konden vertellen over het Licht der Wereld
  • dat Ab 2 checks en pre-examen heeft afgerond en hij z'n level 2 examen in kon plannen voor 4-5 februari
  • voor meeleven en steun van onze achterban het afgelopen jaar
STEUN ONS DOOR TE BIDDEN
We hebben uw en jouw gebed nodig! 
Ontvang een maandelijks update over ons werk met bijbehorende bid en dankpunten door je aan te melden via 📧 gebed@goednieuwsthailand.nl
KINDERHOEK
Hoe gaat het met jou? Met ons allemaal gaat het goed. Na 7 maanden thuis online les kon half november de vlag uit omdat we eindelijk weer naar school mochten. Naar school gaan vinden we nu nóg leuker dan daarvoor. Hopelijk blijft dit nog heel lang zo! 

Het schiet al aardig op, over nog maar 4,5 maand komen we naar Nederland. We hopen dat het dan met corona allemaal weer een beetje beter gaat bij jullie. 

De eerste dag van de kerstvakantie zijn we met vrienden naar een waterval geweest. We reden door het water met een heel gammele trekker of iets wat er op leek. Bij de waterval konden we van de rots zo het water in springen. Het water was wel een beetje koud.
Doei!

BEDANKT!

Namens het Thuis Front Team willen wij iedereen hartelijk bedanken die via gebed en / of financiën geholpen hebben het zendingswerk van de familie Mol mede mogelijk te maken!
Ze hebben afgelopen jaar met veel mensen het evangelie mogen delen. Afgelopen jaar hebben ze o.a. ook voedselpakketten mogen uitdelen in verband met de coronapandemie. Bent u ook benieuwd naar hun verhalen? Tijdens het komende verlof (half mei tot eind juli 2022) willen ze het u graag vertellen. Maak namens uw gemeente, Bijbelkring, tienerclub of welke groep dan ook gerust een afspraak via secretaris@goednieuwsthailand.nl.

Ellen van Rijn (lid van de TFT) is getrouwd en naar Veendam verhuisd. Zij blijft nog als gebedscoördinator betrokken bij het werk van Goed Nieuws Thailand. 

We hebben dit jaar een motor- en een auto puzzeltocht kunnen organiseren. Er is lokaal een potgrond actie op touw gezet door André en Margreet Mateman en de kinderen in de kerk hebben aan de spaarpotactie meegedaan. Helaas hebben we dit jaar geen ontmoetingsdag en high tea kunnen houden i.v.m. corona. De geplande de winter wandeltocht op 8 januari is om dezelfde reden afgelast.

Namens het Thuis Front Team - René Modderkolk
Hartelijke groet en Gods zegen vanuit Udon Thani - Thailand, 

 
Om hun werk te kunnen doen is de familie Mol afhankelijk van giften. De organisatie OMF waar zij mee werken houdt toezicht op hun budget en alle giften voor hun werk gaan via deze organisatie met ANBI status. Mocht u graag dit belangrijke werk financieel te ondersteunen dan kunt u dat als volgt doen: Giften t.n.v. OMF Nederland NL46ABNA 0496 3693 93 o.v.v. 'Gift aan OMF voor het werk van Familie Mol in Thailand'. Alle hulp is welkom! Kijk voor meer informatie op onze website of stuur een mail penningmeester@goednieuwsthailand.nl 
Facebook Facebook
Website Website
Email Email
Instagram Instagram

Copyright © 2021 OMF - Familie Mol, All rights reserved.


Wilt u wijzigen hoe u deze emails ontvangt?
U kunt uw gegevens wijzigen of u uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp