Copy
View this email in your browser

OYA YOGA e-zine

September 2020

Zorg voor jezelf.

Zorg voor jezelf. Zorg voor elkaar. Dat was mijn thema de laatste maanden. Ik gaf live online yogales en van wat mensen daarvoor betaalden doneerde ik een deel aan de voedselbank.

Vanaf vandaag (1 september) ben ik een hele maand vrij en is mijn thema vooral: zorg voor mijzelf. Daar heb ik zo mijn manieren voor. In deze e-zine deel ik er 3: mediteren, voetmassage en natuurlijk yoga.


Mediteren


Ik mediteer iedere dag. Nou ja, bijna iedere dag. En ook deze vrije maand zal ik dat blijven doen. Want door te mediteren voel ik beter, rustiger, sterker en gezonder dan wanneer ik het niet doe.
Dus...ga ik zitten. Kruis mijn benen voor me. Sluit mijn ogen of kijk ik naar een punt voor me op de grond. Dan gaat mijn aandacht naar mijn adem. Iedere keer opnieuw breng ik mijn aandacht naar deze inademing en naar deze uitademing. En ja, mijn gedachten dwalen af. Maar dat is oké. Daar heb ik geen mening of oordeel over (ahum...). Ik merk het op en begin weer opnieuw. 
Soms breng ik mijn handen in de jnana mudra. Hiervan wordt gezegd dat hij helpt te concentreren. De jnana mudra vorm je door je handpalmen naar boven te richten en de topjes van je duim en wijsvinger elkaar licht te laten raken. De andere vingers strek je. De rug van je hand kun je op je bovenbeen of knie leggen.   

Voetmassage

Lekker en ontspannen

Mijn nieuwste ontdekking: voetmassage. Ik vond deze massage ineens in een boek dat ik al jaren hebt. Heerlijk!                     
Lees meer

 


Yoga

Tegen een stijve rug

Een ieniminie-reeks met een paar van mijn favoriete houdingen tegen een stijve rug. 
                     
Lees meer

Tot in oktober!

In oktober ben ik weer terug. Met yogalessen, workshops, cursussen? Online of in de studio? Ik weet het nog niet. Deze maand gebruik ik ook om plannen te maken voor oktober en daarna. Daarover lees je in de volgende e-zine meer.
Copyright © 2018, OYA YOGA All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp