Copy
Butlletí de l'Institut de Ciència i Tecnologies de la Sostenibilitat. Si no el podeu visualitzar correctament, podeu anar a la versió navegador. 
View this email in your browser
Butlletí ISST - 2017 - nº 2

Es presenten treballs d'estudiants del màster (MCTS) al 61è Congrés Mundial d'Estadística (Marrakech)


L'assignatura "SocioEnvironmental Data Science", optativa del Màster en Ciències i Tecnologia de la Sostenibilitat, coordinada per la professora Karina Gibert, organitza les pràctiques al voltant de dos projectes de llarga durada que realitzen els estudiants en dos equips de treball, i aplicant les tècniques del Data Science a dades reals que fan referència a problemes de sostenibilitat. La primera part dels treballs realitzats en el segon quadrimestre del curs 2016-2017 han estat acceptats al congrés internacional ISI 2017 (61st World Statistics Congress) que es celebra a Marrakech entre el 16 i el 21 de juliol de 2017. Aquests treballs es presentaran en forma de pòster i seran publicats a les actes del congrés.
Tant des de la direcció del Màster com des de la direcció de l'Institut de Ciències i Tecnologies de la sostenibilitat s'ha donat tot el suport a la iniciativa.
 

Podeu seguir llegint la notícia aquí.

Circular Design 

Learning for Innovative Design for Sustainability (L4IDS)

El projecte Circular Design - Learning for Innovative Design for Sustainability (L4IDS) té com a objectius promoure el consum i producció sostenible de productes i serveis, en línia amb les polítiques d’Economia Circular promogudes a Europa.

Es tracta d'un projecte d’àmbit europeu coordinat per l’Institut de Sostenibilitat i finançat per la Unió Europea (programa ERASMUS+). Per dur-lo a terme es compta amb col·laboracions d’Universitats, Empreses i Associacions Nacionals de Disseny de 4 països europeus: Irlanda, Holanda, Suècia i Espanya.

Podeu seguir llegint la notícia aquí.

Jornada de portes obertes a la planta de gasificació


El pròxim 21 de Juny de 2017 tindrà lloc a la seu de la Fundació CTM Centre Tecnològic (Eurecat-CTM) a Manresa la jornada de portes obertes per poder visitar la Planta de Gasificació que s'està treballant en el marc del projecte LIFE ECORKWASTE liderat per la Universitat Politècnica de Catalunya, com a coordinador, amb la participació de l'Institut Català del Suro (membre de la xarxa Tecnio), Eurecat-CTM (membre de la xarxa Tecnio), l’empresa Typsa i el Clúster Vitivinícola Català INNOVI.
INSCRIU-TE!
L'objectiu principal del projecte és la valorització del subproducte del suro granulat mitjançant la demostració de la viabilitat tècnica, mediambiental i econòmica.
D'una banda, el subproducte del suro a diferents granulometries s'està emprant com a material absorbent en els aiguamolls per l'eliminació de compostos orgànics en un sistema de tractament d'aigües residuals. Per l'altra banda, s'està valoritzant el potencial energètic mitjançant un procés de gasificació de les diferents granulometries de suro a través de la Planta de Gasificació.

Podeu seguir llegint la notícia aquí.

Obert des del passat 10 de juny el 3r període de preinscripció ordinària al curs 2017-2018 al Màster universitari en Ciència i Tecnologia de la Sostenibilitat que es tanca el pròxim 7 de juliol.
Els requisits específics d'admissió es poden consultar al web, havent de presentar la documentació obligatòria requerida per la UPC segons procedència acadèmica.
El resultat de la selecció es notificarà, por correu electrònic, en els 15 dies següents de la data de preinscripció. La publicació d'admesos al curs 2017-2018 es publicarà el 29 de juliol de 2017.
Finalment, el pròxim 20 de setembre de 2017, l'estudiant de nou accés haurà de realitzar la matrícula presencialment.

Podeu seguir llegint la notícia aquí.

El pròxim 7 de juliol de 2017 tindrà lloc una nova trobada entre professorat de secundària i universitari per fomentar l'intercanvi d'experiències que promouen l'educació global en els ensenyaments científic-tècnics, així com per explorar sinergies i oportunitats entre ambdós col·lectius.
La trobada, emmarcada en el si del projecte "Integrar i promoure problemàtiques globals en els ensenyaments científic-tècnics", , coordinat per l'ISST.UPC i l'Escola de Cultura de la Pau (UAB), és oberta al públic.

L'esdeveniment tindrà lloc al Campus Nord de la UPC i es recomana confirmar assistència aquí
Dins del marc del projecte “Integrar i promoure les problemàtiques globals als ensenyaments científico-tècnics”, l’Institut per a la Sostenibilitat de la UPC i l’Escola de Cultura de Pau de la UAB, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona impulsen l’escola d’estiu 2017.
L'escola té com a objectiu compartir experiències de com introduir l'educació global a les aules cientificotècniques a través del professorat de secundària que ho aplica continuadament. A través de cursos i debats, professorat de secundària i també universitari, posaran en comú recursos, reptes i oportunitats
L'escola tindrà lloc a la UAB entre el 3 i el 7 de juliol de 2017.
Al web, podreu trobar més informació i el formulari d'inscripció.
El curs és gratuït i certificat per l’ICE de la UPC.

Els propers 6 i 7 de juliol tindrà lloc a Castelló la Primera Conferència Internacional sobre Educació en l'Enginyeria pel segle XXI. La Universitat Jaume Primer acull aquesta primera trobada per debatre sobre les competències associades a la sostenibilitat i responsabilitat social en els estudis d'enginyeria.
El programa científic de la conferència ha estat estructurat en cinc àrees entre els quals es troben temàtiques relacionades amb l'aprenentatge i servei, la cooperació al desenvolupament, la sostenibilitat ambiental o enginyeria i gènere.
A la web, podreu trobar el programa de la conferència i el formulari per a registrar-se.

Els propers 18 i 19 de setembre tindrà lloc al Campus Nord de la UPC (Barcelona) la Conferència Internacional sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible: Actors i Implementació. La conferència, organitzada per la Xarxa Global d'Universitats per la Innovació (GUNi, per les seves sigles en anglès), s'emmarca en l'Escola Internacional d'Estiu d'Educació Superior i Lideratge en Investigació. La trobada reunirà experts multidisciplinaris i professionals d'alt nivell de tot el món per intercanviar coneixements, idees, experiències i expectatives al voltant de les dificultats que plantegen els ODS.
Més informació al programa i registracions aquí.
El passat mes de maig va tenir lloc a Tallin (Estonia) la trobada "COSTING THE EARTH? – translating the ecosystem services concept into practical decision making" ("Posant preu a la Terra? - traduir el concepte de serveis ecositèmics en la presa de decisions pràctiques"). L'esdeveniment, organitzat pel programa EU LIFE i el projecte LIFE Viva Grass, va reunir diferents Plataformes de Serveis Ecosistèmics, i entre aquestes, el projecte LIFE Ecorkwaste, per debatre tècniques de restauració, enfocaments innovadors per millorar el coneixement i comprensió dels serveis ecosistèmics i noves iniciatives i reptes de gestió .

El departament de Territori i Sostenibilitat publica l'Estudi sobre seguiment d'indicadors de percepció de la ciutadania en matèria de medi ambient i sostenibilitat. Els resultats de l'última consulta relativa a la percepció i hàbits de la ciutadania en relació amb els diferents factors ambientals, duta a terme a finals de l’any 2016, es poden consultar aquí

A la imatge, valoració de l'estat ambiental del vostre municipi en relació amb la qualitat de l'aire.
Tweet
Share
Forward
D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades als fitxers de l'ISST, amb la finalitat de difondre les notícies i els esdeveniments de l'Institut.

Podeu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant l'ISST mitjançant escrit (C/ Jordi Girona 31 | 08034 Barcelona) o bé a l'adreça electrònica institut.sostenibilitat@upc.edu

Per donar-te de baixa clica AQUÍ


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Institut universitari de recerca en Ciència i Tecnologies de la Sostenibilitat · Pl. Eusebi Güell · 6 · Barcelona, Bcn 08034 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp