Copy

Nieuwsbrief Reiswijze

Open deze email in je browser

Stress

Er komen steeds meer verhalen naar buiten over burn-out. Sophie Hilbrand is onlangs een documentaire gestart op tv over dit onderwerp. Uit onderzoek uitgevoerd door Britse psychologen blijkt dat een op de acht werknemers in Nederland burn-out klachten hebben. Het gaat hierbij niet alleen om mensen die werk moeten combineren met de zorg voor hun gezin, ook een groeiend aantal jongeren ervaart stress. De oorzaken hiervan zijn divers; het kan komen doordat mensen veel ballen in de lucht moeten houden en continu verschillende rollen en taken moeten combineren, maar ook door prestatiedruk en keuzestress, schreef de SER eind 2016 in zijn advies. Maar eigenlijk komt het doordat ons stressresponssysteem evolutionair niet is aangepast aan onze moderne tijd. Wij zijn, in de loop van de tijd, steeds meer in staat geworden om ons dingen voor te stellen die er niet zijn. Dit menselijk vermogen om zich dingen te kunnen voorstellen, om te kunnen fantaseren, heeft de kwaliteit van ons leven ongelooflijk verbeterd. Maar al die fantasie heeft ook een keerzijde. Dat grenzeloze vermogen tot inbeelding maakt ook een groeiend deel van onze soort overspannen, faalangstig of erger. We toveren geen voorstellingen van hongerige leeuwen meer op ons netvlies, maar wel van talloze andere bedreigingen die er soms echt zijn, maar veel vaker niet. En dan zijn die gedachten opeens helemaal niet nuttig meer.
Het is belangrijk om deze signalen te herkennen, te erkennen en dan te weten hoe je deze kan veranderen. Een mooi voorbeeld hiervan is te zien op het filmpje hieronder van een paard die bang is om het water in te gaan. De ruitster herkent en erkent de angst van het paard. Ze doet het niet af als onzin, ze dwingt het paard niet maar geeft zelf het goede voorbeeld. Daarmee laat zij het paard zien dat zijn gedachten mogelijk niet kloppen. Ze geeft het paard de tijd en de ruimte om over de angstgedachte heen te komen. Ze moedigt het paard aan om de stappen te zetten. Heel rustig en ontspannen.

Op woensdagavond 29 maart a.s. start Reiswijze een training H.O.E. voor ouders en of professionals die willen leren hoe zij faalangst/stress kunnen herkennen en ondersteunen.

Op woensdagochtend 10 mei  a.s. zal er nog een training Meer Durven Doen voor kinderen uit groep 4 en 5 van start gaan. In deze training leren kinderen hoe zij stress bij hunzelf kunnen herkennen en leren zij allerlei oefeningen om de stress te verminderen. Meer over deze training kunt u lezen op de website www.Reiswijze.nl. Aanmelden voor deze training kan nog.

 

Paard is bang voor water. Wat de ruiter doet is briljant.
Zij herkent, erkent en ondersteunt ( H.O.E. ) het paard, zodat het de angst overwint.

Overig

Er gebeurt, naast de trainingen en therapie die Reiswijze aanbiedt, nog veel meer op de Heliotroop 23a te 's Gravenzande.

Workshop voor ouders

  • Iedere dinsdagavond verzorgt Alba kindercoaching workshops voor ouders. Haar motto daarvan is: Ontspannen, creatief op weg naar meer bewustwording over jezelf en jouw rol/plek in bv opvoeding of je gezin. meer info op www.albakindercoaching.nl
Yogalessen
  • Iedere donderdagavond geeft Katazyna Klik yogalessen aan volwassen mensen die willen leren hun lichaam te ontspannen. Deze lessen beginnen om 19:30 uur.
Training Talentcoaching
  • Op vrijdag 7 april a.s. start Nelly ter Voert haar training Talentcoaching. Als professional weet je hoe belangrijk het is dat een cliënt zich gezien voelt. Dat hij met al zijn gevoelens, gedachtes etc. bij jou terecht kan. Dit is de basis van elk hulpverleningsproces. En elke keer blijkt weer uit onderzoek dat cliënten dit als een van de belangrijkste factoren omschrijven van een succesvolle behandeling. Veel belangrijker dan de methode die gebruikt is. Lees hier de 3 tips om je cliënten zich nog meer gezien te laten voelen.   De trainster is Nelly ter Voert. Zij is orthopedagoog en creatief therapeut. Zij gelooft in de kracht en talenten van mensen en zij ziet het als haar missie om mensen de kracht van hun talenten te laten ervaren. En ze leren hoe ze dit ook anderen kunnen laten ervaren. Dit doet zij aan de ene kant met hulpverleners en leerkrachten en aan de andere kant met kinderen / jongeren en hun ouders. Positiviteit, humor, eenvoud, diepgang en daadkracht zijn kenmerkend voor haar als persoon en haar manier van werken en leven. Meer informatie is te vinden op www.talentwoman.nl. Aamelden voor deze training kan nog. Er zijn nog een paar plekken vrij.
Hallo ik ben Mariska van der Meijs.
...ik deel graag mijn creativiteit, integriteit, humor, diepgang en kennis met jullie...

Trainingsagenda


Start nieuwe trainingen Reiswijze


Wo 29 maart: Start H.O.E. oudertraining
Wo 10 mei :  Start "Meer durven doen"
September : Positief denken
Oktober: H.O.E. oudertraining

 

Activiteiten
agenda


Maart/April
Ieder dinsdagavond:  Workshop voor ouders.  info: www.albakindercoaching.nl
Ieder donderdagavond:  19.30 Yogalessen. Tel: 06-34529499
Vrijdag 7 april Start: Training Talentcoaching.  info: www.talentwoman.nl

 
Wil jij ook onze trainingsruimte huren? Klik hier

Copyright © 2017 Reiswijze, All rights reserved.


ons adres is:
Reiswijze, Heliotroop 23a, 2691 HJ 's-Gravenzande

Wilt u uw gegevens aanpassen update dan hier je gegevens of als je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u hier uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp